– Han har ikke vært i nærheten

Muligheten til å klatre til øvre halvdel av tabellen glapp for «The Gunners». TV 2s fotballeksperter forventer mer av de største stjernene.

Arsenal-Crystal Palace 0-0

London-klubben skulle bygge videre på tre Premier League-seirer på rad. Istedenfor endte det målløst mot Crystal Palace, i en kamp hvor Arsenal alt annet enn sprudlet fremover i banen.

De gikk glipp av muligheten til å klatre forbi West Ham på tiendeplass. Det hadde de gjort ved tomålsseier.

Savner en plan

TV 2s fotballekspert er ikke imponert av Arsenals forestilling. Til slutt endte de med fattige fire skudd på mål, men uten å sette Vicente Guaíta på noen store prøver.

– Jeg er skuffet over at de ikke finner mer ut av presset til Crystal Palace. De vet hvordan Palace kommer inn, og da savner jeg en litt større plan i det offensive spillet. Arsenal burde skapt mye mer sjanser på Emirates, mener Erik Huseklepp.

Ekspertkollega Petter Myhre roser lagets unggutter. Blant dem Bukayo Saka og Emile Smith Rowe.

– De sprudler og har det gøy, men det er ikke dem Arteta skal legge byrden på skuldrene til. Det er Aubameyang, Xhaka, Lacazette og Ceballos, ramser Myhre opp.

Skuffet over stjernene

For han forventer mer av de største og etablerte stjernene.

– De må levere på sitt beste. Så kan unggutta bidra innimellom, for de kommer til å variere. Stabilitet og manglende prestasjoner fra de presumtivt beste spillerne, er den største utfordringen til Arteta nå, mener Myhre.

– Xhaka jobber hardt og vinner dueller, men er uvøren. Aubameyang startet kampen bra, men ble litt borte. Ceballos er tidvis god, men jeg savner mer av de gutta der. Det må de få til hvis de skal ha kjangs til å stabilisere seg, fortsetter han.

Huseklepp retter særlig pekefingeren mot Pierre-Emerick Aubameyang. Gaboneren står med fattige tre Premier League-mål denne sesongen.

– De mangler de skikkelige x-faktorene offensivt. I hvert fall når Aubameyang ikke har vært på sitt vanlige nivå. Normalt sett har det vært han som har fikset det for dem, men han har ikke vært i nærheten. Det har man merket veldig, konstaterer den tidligere landslagsspilleren.

Avstanden opp til fjerdeplass er nå åtte poeng, men Arsenal har én kamp mer spilt enn rivalene.

Palace farligst

Arsenal spilte en svak førsteomgang. Midtveis forsøkte Pierre-Emerick Aubameyang seg etter en lekker dragning, men avslutningen gikk rett på keeper.

Faktisk var det gjestene som skapte de største sjansene. Kort tid før pause headet James Tomkins ballen i tverrligger. Så steg Christian Benteke til værs, men denne gangen ble forsøket stanset av en god Bernd Leno i Arsenal-buret.

Da lagene gikk til pause, hadde Palace ni avslutninger. Så mange har ikke Arsenal hatt mot seg etter 45 minutter denne sesongen.

I andre omgang fikk Arsenal demmet noe opp for trusselen fra Palace, men slet fortsatt med å spille seg til sjanser. Først ved knapt 20 minutter igjen var de nær scoring. Bukayo Saka svingte inn et hjørnespark. Rob Holding vant duellen, men midtstopperens heading snek seg utenfor stolpen.

Relatert