Tandrevold fikk hjerteflimmer

Ingrid Landmark Tandrevold (24) ble sendt til hjertesjekk etter kollapsen i Oberhof.

Hun måtte gi seg underveis i løpet. TV-bildene fra NRK viste at 24-åringen ble liggende utenfor sporet omringet av lagledere.

Torsdag kveld forklarer hun årsaken bak kollapsen.

– Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting. Følte meg akutt uvel og at jeg mistet all energi i kroppen. Jeg kjente umiddelbart igjen symptomene da jeg har erfart dette en gang før, faktisk her i Oberhof i 2017, forteller Tandrevold i en pressemelding fra skiskytterforbundet.

Testet flere ganger

Den gangen ble hun undersøkt i Tyskland og på Olympiasenteret i Oslo. Ingen uregelmessigheter ble funnet, forteller hun.

Ingrid Landmark Tandrevold før hun kollapset under sprinten i Oberhof.
Ingrid Landmark Tandrevold før hun kollapset under sprinten i Oberhof. Foto: Tobias Schwarz

– Etter dette er hjertet regelmessig kontrollert, også før denne sesongen, uten å finne feil, sier hun.

NRK omtalte saken først.

Det var på den siste runden at Tandrevold kollapset. Hun skulle ta ryggen til Eckhoff etter skyting, men så sa det plutselig stopp. Hun sier at hun ikke kan forstå hva som utløste hendelsen.

Etter rennet ble det tatt en EKG-test av hjertet. Alt ser normalt ut, opplyser skiskytterforbundet.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg, mest fordi jeg hadde et veldig godt løp på gang og følte jeg var tilbake verdenstoppen, men også fordi man blir litt usikker og urolig når man opplever noe sånt. Jeg vet at det riktige var å stå av løpet, og at man alltid skal sette helsa først. Nå føler jeg meg helt fin, og jeg kommer sterkere tilbake, forsikrer Tandrevold.

Eckhoff bekymret

Etter en tung start på sesongen har det virkelig begynt å svinge av Tiril Eckhoff den siste tiden. På onsdagens sprint skjøt hun ni treff og gikk forrykende i sporet.

I mål var hun 9,3 sekunder sekunder foran Dorothea Wierer, som på sin side skjøt to fulle hus.

Det holdt til seier for Fossum-jenta. Det er hennes tredje seier i Oberhof på under en uke.

Eckhoff visste heller ikke særlig mye om hva som hadde skjedd med venninnen da hun ble intervjuet av NRK like etter løpet.

– Jeg er veldig fornøyd med eget løp, men dritbekymret for Ingrid, sa hun til statskanalen.

– Hun er en god venn, så da er det litt kjipt å se. Jeg syntes det var så sykt merkelig. Jeg gikk forbi henne, og da tenkte jeg at «nå går vi den siste runden sammen». Så ble hun bare borte, og da skjønte jeg at det hadde skjedd et eller annet, fortsatte hun.

Relatert