EMOSJONELT: Ståle Solbakken forteller om samtalen med Omar Elabdellaoui etter fyrverkeriulykken.
EMOSJONELT: Ståle Solbakken forteller om samtalen med Omar Elabdellaoui etter fyrverkeriulykken. Foto: Frode Sunde / TV 2

Ståle om Omar: – Det er mulig vi ser ham på banen i fremtiden

Landslagssjef Ståle Solbakken tror vi får se Omar Elabdellaoui (29) på banen igjen.

Nyttårsaften ble landslagsspiller Omar Elabdellaoui fraktet til sykehus med ambulanse etter å ha blitt utsatt for en stygg fyrverkeriulykke ved deres hjem i Istanbul.

Forrige uke snakket landslagssjef Ståle Solbakken med Galatasaray-profilen for første gang etter ulykken.

– Det var en fin samtale. Jeg merket det var litt emosjonelt, men han har en fin fremgang. Det jeg kan si er at det går fremover og at det er mulig at vi ser en Omar på banen i fremtiden. Så må tiden vise når det blir, sier Solbakken til TV 2.

29-åringen fikk en annengradsforbrenning i ansiktet og skader på øynene.

SKADET: De tyrkiske legene forteller at synet til Omar Elabdellaoui kan bli påvirket etter ulykken nyttårsaften.
SKADET: De tyrkiske legene forteller at synet til Omar Elabdellaoui kan bli påvirket etter ulykken nyttårsaften.

– Han kunne jo vært i en situasjon der vi ikke snakket om fotball i det hele tatt. Jeg tror at når du blir utsatt for noe som kunne gått så mye verre, så tenker du litt på hva som kunne skjedd, sier landslagssjefen.

Rehabiliteringen har så langt gått bra. Lege Vedat Kaya uttalte til det tyrkiske mediet Hurriyet at synet muligens kan bli påvirket litt, og at det høyre øyet er verre enn det venstre.

Landslagssjefen gjorde det klart at Elabdellaoui skal få den tiden han trenger for å bli bra igjen.

– Det viktigeste for meg var at han skulle få en forståelse for at vi venter på ham. At han ikke må stresse med fotball fra min side, eller fra landslagets side. Nå er det andre ting som er viktigere for ham, sier Solbakken til TV 2.

VIL FÅ TID: Solbakken sier Omar Elabdellaoui skal få ro i tiden fremover og ga beskjed om at landslaget venter på ham.
VIL FÅ TID: Solbakken sier Omar Elabdellaoui skal få ro i tiden fremover og ga beskjed om at landslaget venter på ham. Foto: Frode Sunde / TV 2

Landslagssjefen forteller at det er Omar og Galatasaray som står for informasjonen videre, og når de føler det er relevant å dele den.

For litt over en uke siden delte den norske landslagsbacken et innlegg på Instagram. Det var første gang nordmannen uttalte seg etter ulykken.

– Jeg skulle bare ha det hyggelig med mine barn og kone da ulykken skjedde. Jeg vet at dere kan ha vært bekymret for meg, men noen ganger setter Gud oss på prøve. Jeg tror jeg vil bestå denne testen, takket være deres bønner, skriver 29-åringen.

– Jeg blir bedre. Jeg får utmerket og profesjonell behandling fra det medisinske teamet mitt, og jeg gjør fremgang hver dag. Vi står fortsatt overfor noen utfordringer, men jeg kommer sterkere tilbake. Det lover jeg. Fortsett å ha meg i tankene og bønnene dine, fortsetter Elabdellaoui.

Teksten, som er delt sammen med et bilde der han leier sine to barn på gaten med ryggen til kamera, avsluttes han med å takke for alle bønner, meldinger og lykkeønskninger.

Elabdellaoui har siden i fjor sommer spilt for tyrkiske Galatasaray.

Relatert