Oppgitt Mourinho etter sjansesløseri: – En kamp vi måtte vinne

Tottenham taper terreng til topplagene i Premier League.

Tottenham 1-1 Fulham

Se Harry Kanes stupheading øverst!

Før London-derbyet var det amper stemning mellom Tottenham-manager José Mourinho og Fulham-sjef Scott Parker. Sistnevnte mente det var skandaløst at de fikk ny motstander 48 timer før kamp, mens Spurs-sjefen mente at det ikke var noe å klage på.

Til slutt var det Parker som kunne glise.

En stupheading fra Harry Kane midtveis i førsteomgang sendte Spurs i føringen. Deretter sløste Spurs med sjansene og det utnyttet Fulham i jakten på poeng. Med drøye 20 minutter igjen utlignet Ivan Cavaleiro og fastsatte sluttresultatet til 1-1 og poengdeling.

– Det er en kamp vi måtte vinne og avgjøre i førsteomgang. Vi slipper inn et mål vi ikke skal slippe inn, oppsummerer Mourinho til engelsk tv etter kampen.

Resultatet gjør at Tottenham taper terreng til topplagene i Premier League. Nå ligger Spurs på sjetteplass, to poeng bak Manchester City, Everton og Leicester, fire bak Liverpool og seks bak ligaleder Manchester United.

Mourinhos menn har nå kun vunnet én av de siste seks i ligaen.

– Det er en dårlig rekke. Da vi tapte mot Liverpool kjempet vi om å toppe tabellen. Jeg følte at laget virkelig ikke fortjente tap da. Etter det har vi hatt dårlige resultater, og kamper vi burde og skulle ha fått andre resultater, sier Spurs-manageren.

Spurs-dominans

Hjemmelaget fikk kampens første sjanse etter seks minutter. Heung-min Son fant Serge Aurier som la inn mot mål. Der dukket motsatt back Sergio Reguilón og løsnet skudd, som gikk like over mål.

Fulhams første farlighet sto André-Frank Anguissa, men kamerunerens harde skudd ble bokset vekk av Hugo Lloris.

Deretter skulle Spurs få de største sjansene, og Fulham-keeper Alphonse Areola skulle virkelig få vist frem sine kunster. Først reagerte han lynkjapt og en avverget avslutning fra Heung-min Son fra kloss hold etter 18 minutter.

Det gjorde også den franske keeperen ved Sons neste sjanse. Igjen løp sørkoreaneren seg fri i Fulham-boksen, men et tigersprang fra Areola hindret angriperens heading fra å nå nettmaskene.

Den neste headingen, i det 25. minuttet, var derimot tilnærmet ustoppelig. Et presist innlegg fra Reguilón ble stupt inn, via stolperoten, av Harry Kane. Engelskmannens ellevte mål i Premier League denne sesongen.

– Det er kanonfotball, kommenterte TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb og legger til:

– Det er ikke snakk om å sette den på Areola. Han setter den like gjerne så langt borti hjørnet som det er mulig.

England-kapteinen kunne fått sitt tolvte like etter, men en avslutning med pannebrasken gikk over mål.

Fulham fikk også en sjanse til før pause da Ruben Loftus-Cheek forsøkte seg på et saksespark. Det akrobatiske forsøket gikk like utenfor stolpen. 1-0 til hvilen etter en omgang hjemmelaget dominerte.

Lookman-show og utligning

Hjemmelaget tok initiativet etter hvilen. Moussa Sissoko gikk på dribleraid i omgangens første minutt og tok seg elegant inn i boksen på bekostning av Fulham-stopper Tosin Adarabioyo. Dessverre for Spurs-fansen klarte ikke franskmannen å krone forarbeidet med en scoring.

Kampbildet jevnet seg mer og mer ut og med tjue minutter igjen var Fulham det førende laget og kom seg til en rekke halvsjanser.

– De lever farlig nå Tottenham, kommenterte Semb.

Heung-min Son fikk sjansen til å punktere midtveis i omgangen, men skjøt i stolpen alene med Areola.

– I førsteomgangen gjorde Areola noen umulige redninger. Med den kontringen burde vi avgjort kampen, men det gjorde vi ikke, sier Mourinho etter kampen.

Bommen skulle koste Spurs dyrt. Fulham-innbytter Lookman driblet seg fri på venstre og la inn i boksen etter 73 minutter. I Spurs-boksen steg motsatt kant Ivan Cavaleiro til værs og headet inn utligningen.

– En vidunderlig scoring, beskrev TV 2s fotballekspert.

Mot slutten av kampen hadde begge lag muligheten til å stikke av med alle poengene. Reguilón og Tottenham fikk en ball i nettet i kampens siste ordinære minutt, men Heung-min Son ble korrekt avverget for offside i forkant. Dermed endte kampen 1-1.

– Man trenger kvalitet for at vi skal holde oss i Premier League, og i dag viser vi det, sier Fulham-manager Parker.

– Andreomgang var skuffende og det har vært sånn for oss denne sesongen så langt, så vi må prøve å snu det raskt, oppsummerer Harry Kane.

Tottenham møter Sheffield United i neste ligakamp, mens Fulham får besøk av Chelsea på Craven Cottage.

Relatert