FENGSLET: Aron Jahnsen er fengslet. Her er han ute for å eksponere overgrepsdømte.
FENGSLET: Aron Jahnsen er fengslet. Her er han ute for å eksponere overgrepsdømte. Foto: Odd Arne Hartvigsen

Henger ut overgrepsdømte – nå er han fengslet

MMA-utøveren Aron Jahnsen reiser landet rundt for å eksponere overgrepsdømte. Nå er han varetektsfengslet for det retten beskriver som en hevnaksjon.

Jahnsen ble pågrepet tirsdag i Oslo. Han har ved flere anledninger oppsøkt nabolag der det bor personer som er domfelt for overgrep.

Tidligere har han fortalt TV 2 at han mener han har rett til å oppsøke de han mener er «pedofile», i den hensikt å eksponere dem for nabolaget der de bor, og på sosiale medier.

Onsdag ble han varetektsfengslet i fire uker. Ifølge fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett har han krenket privatlivets fred, motarbeidet rettsvesenet, og begått grov personforfølgelse og hensynsløs adferd.

Etterforsket mange steder i landet

Siktelsen mot Jahnsen er på ti sider og omfatter et titalls forhold begått over en ett års tid.

Ifølge kjennelsen fra tingretten skal Jahnsen ha opptrådt truende og sjikanerende når har har oppsøkt overgrepsdømte, og retten mener hans handlinger bærer preg av en hevnaksjon.

Han har også spredd offentlig tilgjengelige dommer. Det er i utgangspunktet ikke ulovlig, men retten mener spredningen som har forekommet går langt utover det som dekkes av ordinær ytringsfrihet.

«Ytringsfriheten kan ikke brukes i trakasseringsøyemed. Informasjonsspredningen fremstår som utført på en sjikanøs og hevnpreget måte», skriver retten.

Jahnsen har også havnet i munnhuggeri med politiet, og hatt en språkbruk som politiet har oppfattet som for grov.

Han har vært under etterforskning i flere politidistrikter i Norge.

Mener fengsling er unødvendig

Jahnsens forsvarer, Andreas Møller, sier til TV 2 at hans klient ikke erkjenner forholdene.

– Siktelsen beskriver hendelsesforløp som min klient ikke er enig i, sier Møller.

Han opplyser at fengslingen ble anket på stedet. Møller mener meldeplikt burde være mer enn nok, frem til påtalemyndigheten eventuelt tar ut en tiltale mot Jahnsen.

– Han har hatt meldeplikt, og jeg mener det holder nå også. Det har ikke skjedd noe nytt i senere tid som jeg ser kan endre på det, sier Møller.

Relatert