HENRETTET: Lisa Montgomery (52) ble henrettet onsdag, amerikansk tid. Hun er dermed den første kvinnen på nærmere 70 år som blir henrettet med dødelig injekson i et amerikansk fengsel.
HENRETTET: Lisa Montgomery (52) ble henrettet onsdag, amerikansk tid. Hun er dermed den første kvinnen på nærmere 70 år som blir henrettet med dødelig injekson i et amerikansk fengsel. Foto: AFP

Lisa (52) var eneste kvinne på dødscelle i USA - nå er hun henrettet

Lisa Montgomery (52) skulle henrettes i desember, men det ble utsatt på grunn av koronaviruset. Onsdag ble hun henrettet, som er den første føderale henrettelsen av en kvinne på nærmere 70 år.

Lisa Montgomery skulle henrettes ved dødelig injeksjon i Indiana i desember i fjor, men på grunn av at en av hennes advokater fikk påvist covid-19 ble henrettelsen forsinket.

Den nye datoen for henrettelsen ble satt til 12. januar i år.

Dommer Randolph Moss har, ifølge Sky News, sagt at den nye datoen ikke ble gjort i samsvar med loven, fordi et henrettelsesopphold var tredd i kraft da avgjørelsen ble tatt.

USAs høyesterett opphevet ifølge Reuters nylig et henrettelsesopphold for henrettelsen av Lisa Montgomery (52).

Onsdag ble 52-åringen henrettet, skriver AP News.

Hun fikk en dødelig injeksjon i det føderale fengselet i Terre Haute, Indiana. Montgomery ble den ellevte fangen som har blitt henrettet siden juli, da President Donald Trump gjenopptok føderale henrettelser etter 17 år uten.

Forsøkte å kontakte Trump

Sanda Babcock var en av Montgomerys advokater. Hun forsøkte å appellere til nåværende president Donald Trump om å få omgjort dommen til livsvarig fengsel, og ikke dødsstraff.

– Gitt alvorlighetsgraden av hennes psykiske sykdom, den seksuelle og fysiske torturen hun har opplevd gjennom hele livet, og sammenhengen mellom traumene og forbrytelsen hennes, appellerer vi til president Trump for å gi henne barmhjertighet og å omgjøre dommen, skriver Sky News.

Ble dømt til døden i 2007

52-åringen ble i 2007 dømt til døden etter et grusomt drap. Drapet 16. desember 2004 i bygda Skidmore i delstaten Missouri midt i USA skapte skrekkreaksjoner da det ble kjent. Den amerikanske kvinnen ble dømt for å kvele en åtte måneder gravid kvinne til døden, for så å skjære ut babyen med en kjøkkenkniv.

Ifølge Sky News overlevde barnet angrepet.

Relatert