PARKERT: En rekke fly har stått parkert på Oslo lufthavn i mange måneder som følger av de strenge koronarestriksjonene.
PARKERT: En rekke fly har stått parkert på Oslo lufthavn i mange måneder som følger av de strenge koronarestriksjonene. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Ikke planlegg for utenlandsreiser i påsken

Utenriksdepartementets reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige forlenges til mars.

De siste månedene UDs reiseråd vært at de fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Rådet gjaldt i første omgang frem til 15. januar.

Nå opplyser UD at rådet forlenges frem til 1. mars.

- Selv om vi har forholdt oss til pandemien i snart ett år, er vi fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Europa og verden i rødt

Utenriksministeren sier at folk må belage seg på at det vil være reiserestriksjoner også i påsken.

– Folk bør ikke nå planlegge for utenlandsreiser i påsken, sier hun.

Det har blitt gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som tilfredsstiller FHIs smittekrav. Per i dag er det kun noen få områder i Finland det er gjort unntak. Resten av Europa og verden betegnes som rødt.

– Tro på at vi kan komme i gang

Det betyr at alle som kommer til Norge fra utlandet må i karantene ved hjemkomst. Før jul reduserte regjeringen karantenetiden fra ti til syv dager, så sant man tester negativt for covid-19 to ganger etter ankomst

Leder for Virke Reiseliv Astrid Bergmål er positiv til at reiserådene kun forlenges frem til 1. mars. Hun holder håpet oppe om at man kan reise til påske, til tross for at utenriksministeren sier at folk ikke skal planlegge for det.

– Vi får tro på at vi kan komme i gang så smått med reiser på tvers av grensene også når vi kommer til påske, og at det vil øke på utover mot sommeren, sier Bergmål til TV 2.

Relatert