MISTET LIVET: Oddekalv mistet livet etter å ha gått gjennom isen i Bahusvatnet i Bergen, mandag kveld.
MISTET LIVET: Oddekalv mistet livet etter å ha gått gjennom isen i Bahusvatnet i Bergen, mandag kveld. Foto: Berit Roald

Kurt Willy Oddekalv (63) er død

Miljøaktivisten er død, 63 år gammel.

Oddekalv døde etter å ha gått gjennom isen på Bahusvatnet i Bergen, mandag kveld.

Det opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding mandag kveld.

Navnet frigis i samråd med Oddekalvs familie.

– Spor ut på vannet

Politiet rykket tidligere mandag ut til vannet for å undersøke om en person hadde gått gjennom isen. Kort tid etter meldte politiet at de hadde gjort funn av en omkommet person.

Omstendighetene rundt ulykken er ikke kjent.

– Vi ble varslet av folk som hadde sett spor ut på vannet mot en råk i isen, sa operasjonsleder Terje Magnussen til Bergens Tidende.

Kurt Oddekalv ble født 27. juli 1957, og var en norsk miljøverner og miljøaktivist. Oddekalv var leder av Norges Miljøvernforbund som han opprettet i 1993.

KJENT AKTIVIST: Miljøaktivist Kurt Oddekalv sprenger en Citroen 2CV i luften utenfor den Franske ambassade i Oslo.

Foto: Tor Richardsen / NTB
KJENT AKTIVIST: Miljøaktivist Kurt Oddekalv sprenger en Citroen 2CV i luften utenfor den Franske ambassade i Oslo. Foto: Tor Richardsen / NTB

– Mistet en tydelig stemme

Oddekalv ble først kjent i media for å ha ledet en gruppe miljøaktivister i å stenge et bossdeponi i Fana. Han kjempet også mot sprøytemidler i jordbruket, Hardangerbrua og Norzink på 1990-tallet. Senere har han hatt mye fokus på oppdrettsnæringen.

– Oddekalv hadde et livslangt miljøengasjement. Han var en utradisjonell type som skapte mange kontroverser, men engasjementet for naturen var utrettelig, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn til NTB.

– Miljøbevegelsen har mistet en tydelig stemme, legger han til.

Relatert