FIKK BABY: Eirik Søfteland (32) og forloveden Mia Helene Lindborg fikk en datter for en uke siden. Her er Søfteland fotografert i forbindelse med lanseringen av Stjernekamp-deltakerne i 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIKK BABY: Eirik Søfteland (32) og forloveden Mia Helene Lindborg fikk en datter for en uke siden. Her er Søfteland fotografert i forbindelse med lanseringen av Stjernekamp-deltakerne i 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Eirik Søfteland er blitt pappa

GOD KVELD NORGE (TV 2): Etter flere år med mange prøverørsforsøk fikk de lykkelige foreldrene endelig sin lille Oda.

– Vi har fått livet snudd på hodet. Akkurat nå er det litt hektisk, slik mange småbarnsforeldre sikkert erfarer. Men det er fantastisk. En pitteliten greie som du selv har skapt, sier den nybakte pappaen til God kveld Norge.

Sammen med forloveden Mia Helene Lindborg (29) kunne han endelig ønske sin datter velkommen til verden den 4. januar.

Musikeren og TV-profilen, som har vunnet både Skal vi danse og Stjernekamp, og kapret en andreplass i Idol, legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig og krevende vei.

Mange forsøk

– Når du vil noe veldig mye som andre bare får til uten å engang prøve, så kan det føles litt tungt og urettferdig, sier han.

Det er over tre år siden paret bestemte seg for å prøve og bli foreldre.

Da det viste seg at de trengte profesjonell hjelp i form av prøverør, eller IVF som det heter på fagspråket, måtte det flere forsøk til.

– Vi måtte vente lenge før vi kunne gå i gang, et halvt år faktisk. Og da vi endelig startet, opplevde vi et par mislykkede forsøk. Så det ble mye opp og ned, og håp som ble knust, sier en ærlig Eirik.

Redd det skulle gå galt

Da Norge stengte ned i mars 2020, skulle paret egentlig inn for nok et forsøk på Haukeland universitetssykehus. Men avdelingen stengte som følge av koronapandemien.

De valgte å gå til en privat aktør, og fikk dermed full klaff på den samme syklusen.

Så måtte de bare vente, og håpe.

– Hver dag var en psykisk prosess. Vi måtte bare komme oss forbi den magiske grensen, sier Eirik.

Mye tid sammen

At samfunnet var stengt og jobbene så godt som uteble, var i grunn en fin ting for paret. Da kunne de være mye sammen, slappe av, og håpe på det beste.

På de mange ultralydene så alt fint ut, og babyen vokste som den skulle. Til slutt gikk frykten over.

– Men jeg tror ikke Mia helt trodde på at det faktisk var en baby der før hun ble født, ler Eirik.

Bryllup og begravelse

Paret hadde egentlig planer om å gifte seg i 2020. Som så mange andre bryllup ble også dette utsatt. Nå håper de å få til en seremoni i 2021, med sin lille datter tilstede.

På jobbfronten har det ikke vært så stille som Eirik kanskje kunne fryktet. Han har nemlig spilt i flere begravelser i året som har gått.

– Begravelsene har jo forløpt relativt normalt, men jeg mistet jo alle de andre jobbene, sier han.

Eirik understreker at han har veldig sympati med sine kolleger i bransjen.

– Mange er heldigvis prisgitt staten sine ordninger akkurat nå. Jeg håper at til høsten, så er vi kanskje ordentlig i gang igjen.

Nyter barseltiden

Men før den tid skal Eirik og Mia nyte lille Oda og babybobla. Han ser også noen positive aspekter ved det å få barn i en ellers veldig rolig hverdag.

– Vi får vært mye sammen. Sånn sett er jo dette en veldig fin tid å få barn på. Og så er det jo faktisk litt deilig nå i starten av barseltiden at vi ikke rennes ned av folk som skal på besøk, ler han.

Relatert