TIDENES YNGSTE: Alfie Devine ble tidenes yngste målscorer for Spurs. Foto: Martin Rickett
TIDENES YNGSTE: Alfie Devine ble tidenes yngste målscorer for Spurs. Foto: Martin Rickett

Alfie (16) ble tidenes yngste målscorer for Tottenham da Mourinhos menn slo ut askeladden

Den innleide brasilianeren Carlos Vinicius gjorde hattrick før pause da Tottenham knuste askeladden Marine fra nivå åtte med 5-0 i FA-cupen.

Lucas Moura scoret også i første omgang. Etter sidebytte spilte han med hælen fram den 16-årige innbytteren Alfie Devine, som scoret i debuten. Med det ble han klubbens yngste målscorer noensinne med sine 16 år og 162 dager.

– Dette er godt for gutten. Denne sesongen har jeg hatt anledning til å gi spilletid til de unge guttene. Dane Scarlett ble den yngste i Europaligaen, og nå kom Alfie her og fikk sin debut og scoret sitt første mål. Det gir en god følelse for ham og alle på akademiet, sa José Mourinho til BBC etter kampen.

José Mourinho tok med seg en stjernetung tropp til Crosby på Merseyside, og den største divisjonsforskjellen i turneringens historie viste seg ubønnhørlig selv om hjemmelaget spilte med enorm innsats og yppet seg innledningsvis.

I det 19. minutt fikk Marine-spissen Neil Kengni ballen på egen halvdel og satte fart med en Spurs-spiller på skulderen. Fra 30 meter fyrte han i vei en dupper som Joe Hart lot gå. Ballen smalt i tverrliggeren før en lettet keeper vippet returen til corner.

Fire minutter senere scoret PL-laget sitt første mål, og siden var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne selv om Marine aldri sluttet å jage en scoring.

(©NTB)

Relatert