Granerud og Tande sikret dobbelt norsk

Halvor Egner Granerud og Daniel André Tande sørget for en stor norsk dag i verdenscupen i hopp.

Se seiershoppet til Granerud øverst!

Halvor Egner Granerud og resten var ute etter å forbedre lørdagens andreplass i verdenscupen i hopp da det var klart for nytt renn i tyske Titisee-Neustadt søndag.

Det gjorde han med bravur i det som skulle bli en stor norsk festdag i Tyskland. Granerud hoppet inn til seier med 138 meter i finaleomgangen, mens Daniel André Tande klinket til med to kjempehopp og sikret dobbelt norsk.

Marius Lindvik ble nummer fem, mens Robert Johansson ble nummer 20.

– Det var en fantastisk dag i hoppbakken for oss, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NRK etter rennet og tilføyer:

– Guttene leverer på øverste nivå i andre runden. Jeg er spesielt fornøyd med Daniel etter det som har skjedd før. Han har vært konstruktiv og jobbet hardt og funnet formen. Lindvik leverer bra igjen, og Halvor som tar den sjette seieren.

Seierherren selv oppsummerer triumfen slik:

– Jeg ville vinne selvfølgelig, det vil jeg alltid. Det har vært fem uten seier, etter de fem på rad, og det føles bra å vinne igjen, sier Granerud og legger til:

– Det var tøffe forhold. Det er vanskelig å hoppe med bakvind, så man må være tålmodig. Det var en tøff dag, men bakken er er perfekt, så det var veldig gøy.

Stöckl roser Granerud etter hans sjette verdenscupseier.

– Han er den mest konstante hopperen, og det har vi sett i kvalifiseringer, førsteomganger og finaleomganger. Der andre svikter litt innimellom, er han dønn stabil.

Sterk førsteomgang

I førsteomgangen hoppet Granerud 140 meter, lengst av samtlige, og nordmannen ledet når finaleomgangen gikk i gang.

– Fantastisk. Et fint hopp. Den venstre skien går litt fort ut, og da dupper det litt, men ellers et fantastisk hopp, sa Stöckl.

Førsteomgangen ble en stor norsk opptur. Daniel André Tande, som ikke kvalifiserte seg til finalen lørdag, slo kraftig tilbake og klinket til med 138,5 meter og andreplass etter førsteomgang. Under vanskelige forhold hoppet Marius Lindvik inn til foreløpig femteplass, og Norge hadde dermed et svært godt utgangspunkt før finaleomgangen.

Robert Johansson tok seg også til finaleomgangen med 20. beste poengsum, mens Johann André Forfang ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Relatert