BEKYMRET: Marte Olsbu Røiseland sier det norske laget gjør alt de kan for å unngå å få koronaviruset.
BEKYMRET: Marte Olsbu Røiseland sier det norske laget gjør alt de kan for å unngå å få koronaviruset. Foto: Matthias Schrader

Utbrudd bekymrer: – Vi er veldig redde for å få korona selv

Marte Olsbu Røiseland håper likevel verdenscupen i Oberhof fortsetter.

Det internasjonale skiskytterforbundet, IBU, har bekreftet at det er åtte nye positive tester i verdenscupen i skiskyting i tyske Oberhof.

Det melder IBU selv på Twitter søndag ettermiddag.

Ingen norske er blant de smittede. Hardest rammet er Bulgaria, som har fått seks nye smittede. Tsjekkia og Japan har fått ett nytt smittetilfelle hver. Nærkontaktene holdes nå isolert fra resten av troppene.

Marte Olsbu Røiseland sier til TV 2 at hun er bekymret for situasjonen.

– Det synes jeg var veldig mye. Det har jeg ikke hørt noe om før nå. Selvfølgelig, vi er jo veldig redde for å få korona selv, men vi gjør så gode tiltak man kan. Vi går med maske hele tiden og er nøye med håndhygiene. Noe mer får vi ikke gjort, sier Røiseland.

Johannes Dale.
Johannes Dale. Foto: Matthias Schrader

Hun får støtte av kollega Johannes Dale, som er redd for langtidseffektene det smittsomme viruset kan ha på utøverne.

– Ja, det er klart vi tenker på det. Vi har allerede en smittet som er i karantene med Tobias, smøresjefen vår. Når det blir så nært som det, så er det klart man tenker ekstra på det. Vi er selvfølgelig litt redd, fordi vi vet jo hvordan det kan påvirke karrieren på lang sikt, så det er noe vi begynner å bli litt redd for, jeg skal innrømme det.

– Regnet med smitte

Foreløpig er det kun dem som har vært i nærkontakt med de smittede som må holde seg isolert. Konkurransen vil, slik situasjonen er nå, fortsette som planlagt.

Røiseland synes det er riktig at verdenscupen fortsetter, til tross for smitteutbruddet. Arrangøren har gjennomført 1.400 tester de siste fem dagene. Av dem har 15 vært positive. Totalt denne sesongen har 6.400 blitt testet og 33 har fått påvist koronaviruset.

– Så lenge de har kontroll på det, og klarer å holde de isolert, de som har vært i nærkontakt... Vi regnet vel med at de skulle komme positive tester nå etter juleferien. Så lenge IBU håndterer det, og holder dem som har vært i næreheten av de smittede unna os, og kontrollerer det på en god måte og smitten går nedover de neste ukene, så synes jeg det er bra. Vi får se hva som skjer fremover.

Dale mener det fortsatt er forsvarlig å fortsette verdenscupen.

– Ja, jeg synes det. Vi har så strenge retningslinjer på alt mulig. Hvis noen på vårt lag, som vi har kontroll på, plukker det opp, så er det ekstrem uflaks. Det er ting man ikke kan noe for. Det er selvsagt vanskelig å si, men jeg føler meg i alle fall trygg ute på reise.

Fra 13. til 17. januar skulle egentlig verdenscupen i skiskyting gå i Ruhpolding, men den er flyttet til Oberhof, hvor den har gått denne helgen.

Relatert