Alexander Bolsjunov var råsterk i monsterbakken og kjempet seg til nok en pallplass i årets Tour de Ski.
Alexander Bolsjunov var råsterk i monsterbakken og kjempet seg til nok en pallplass i årets Tour de Ski. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Fantastisk avslutning av Tour de Ski-vinner Bolsjunov: – Han er helt vanvittig

Alexander Bolsjunov vant både poengtrøyen og Tour de Ski sammenlagt. Denis Spitsov tok etappeseieren.

Alexander Bolsjunov plukket poengene han trengte på tourens siste dag og kunne juble for både poengtrøyen og sammenlagtseieren i Tour de Ski i Val di Fiemme.

Men i monsterbakken ble det tungt, og Bolsjunov virket sliten og opp bakken falt sammenlagtvinneren. Det gjorde at han tapte tid.

Maurice Manificat, Alexander Bolsjunov og Denis Spitsov tok pallen på tourens siste dag.
Maurice Manificat, Alexander Bolsjunov og Denis Spitsov tok pallen på tourens siste dag. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men Bolsjunov ga seg ikke og kjempet seg tilbake til en råsterk andreplass i etappen, 13 sekunder bak vinner Spitsov. Dermed har han vært på pallen i samtlige etapper i årets Tour de Ski, fem av etappene har han vunnet.

– Bulsjonov er helt vanvittig. Den satt langt inne, men han ga seg ikke. Det er utrolig imponerende at han klarte å hente ut det ekstra på slutten. Han er en skikkelig vinnerskalle, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

– Her kan man ta av seg hatten og bøye seg i støvet, understreker Skinstad.

Den russiske verdenseneren ledet sammendraget med stor margin før den siste etappen og vant med 3 minutter og 23 sekunder ned til Maurice Manificat. Det er ny rekord i Tour de Ski. Dagens etappevinner Spitsov ender som nummer tre i sammendraget.

Spitsov tok etappeseieren

I monsterbakken ble det en fransk-russisk duell der det var franskmennene som tok styringen i starten av stigningen. Ved 7,5 kilometer lå Clement Parisse og Jules Lapierre fremst med Andrey Melnichenko og Bolsjunov like bak.

Russiske Denis Spitsov hang seg på i bakken og etter hvert rykket han ifra og fikk en luke ned til franske Maurice Manificat.

Spitsov vant med 13,3 sekunder ned til Bolsjunov, mens Manificat ble nummer tre etter å ha blitt forbigått av sammenlagtvinneren like før mål.

– Det spennende fremover nå blir om Bolsjunov har brukt opp toppformen og om han har hatt sesongens beste form allerede, eller om han klarer å finne frem noe tilsvarende inn mot VM, sier Skinstad.

– I sprint er Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og co sterkere. På en 15 kilometer fri teknikk virker Bolsjunov helt fantastisk sterk. Men han har ikke prestert på det nivået i alle renn i Tour de Ski, så han fremstår ikke uslåelig i VM. Vi får håpe han har lagt en god plan for å hente seg inn igjen til VM, legger TV 2s langrennsekspert til.

Relatert