TATT AV SKREDET: Bildet viser de tre personene som ble tatt av skredet, rett etter de har kommet seg løs fra snømassene. Snøskredet gikk på nord-øst siden av Høgevarde og var ca. 80 meter bredt.
TATT AV SKREDET: Bildet viser de tre personene som ble tatt av skredet, rett etter de har kommet seg løs fra snømassene. Snøskredet gikk på nord-øst siden av Høgevarde og var ca. 80 meter bredt. Foto: Camilla Island / TV 2

Tre skiløpere ble tatt av snøskred på Høgevarde – ikke skadet

Sør-Øst politidistrikt meldte søndag om at det har gått et snøskred ved Høgevarde i Flå kommune. Tre skiløpere ble tatt av skredet, men kom uskadd fra det.

Politiet ble varslet om snøskredet – som fant sted ved Høgevarde i Flå kommune – klokken 12.10.

Tre menn i 20-årene var på vei opp mot Høgevarde-toppen da skredet kom mot dem.

Var klar over skredfare

– Vi ble tatt av skredet og ble med en 30 meter nedover. Vi hadde skredutstyr og var klar over at det var høy skredfare i dag. Sånn sett var vi vel forberedt, men mentalt forberedt var vi det ikke. Det var skummelt. Jeg forstod alvoret da jeg merket beina satt fast, sier en av mennene til TV 2.

Mennene ble alle begravd av skredet, men holdt hodet over snøen.

– Vi mistet en mobil og et par staver i raset, men det var alt. Sånn sett kom vi veldig godt fra det.

Ingen ble skadet

– Det ble vurdert til at det heldigvis ikke er tatt noen av skredet. Vi takker for at folk ringer inn. Det forhindrer usikkerhet rundt om noen skulle være tatt av ras. Denne gangen var det en observant innringer som varslet oss, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Merete Kvaal til TV 2.

Ingen av de tre skiløperne som ble tatt av skredet ble skadet.

– Alt er ok der og vi gjør ikke noe videre med den hendelsen. Ingen kom til skade, sier Kvaal.

– Sett deg inn i råd og tips

Hun ber folk om å forberede seg godt før man skal til fjells og at det er stor snøskredfare i fjellet enkelte steder.

SKRED: Skredet var cirka 80 meter bredt. Foto: Camilla Island / TV 2
SKRED: Skredet var cirka 80 meter bredt. Foto: Camilla Island / TV 2

– Sjekk varsom.no og ta med nødvendig utstyr. Det er mange steder hvor det er faregrad tre, ikke bare i vårt dekningsområde. Det gjelder også i Vest-Telemark og i Hallingdal. der er det faregrad tre i dag og i morgen, så les deg opp og sett deg inn i råd og tips, sier hun.

Relatert