STOLTE OG GLADE: Sjur Røthe og kjæresten Siv Emilie Løvvold venter barn i mars. Det er bare ett problem ... Foto: Nils Christian Mangelrød/VG
STOLTE OG GLADE: Sjur Røthe og kjæresten Siv Emilie Løvvold venter barn i mars. Det er bare ett problem ... Foto: Nils Christian Mangelrød/VG

Røthe gambler på sen fødsel for å rekke VMs kongeøvelse

Hvis alt klaffer, feirer Sjur Røthe VM-suksess som nybakt pappa på fødestuen.

Sammen med samboer og montérytter Siv Emilie Løvvold (28) venter skiløperen fra Voss sitt første barn 7. mars.

Så langt er alt vel og bra.

Problemet er bare at VM i Oberstdorf avsluttes med klassisk femmil nøyaktig samme dag som paret har termin.

Et løp Røthe har store planer om å gjøre noe stort i.

– Det er ikke alt som er like lett å planlegge, sier vossingen om sitt store dilemma.

32-åringen gamber og prøver å få alt i både pose og sekk i mars. I det lengste er han sterk i troen på at alt skal klaffe både i skisporet og på hjemmebane.

– Jeg skal legge en plan til uken om hva jeg gjør, men jeg har lyst til å få med meg begge deler. Jeg må legge en plan A, B, C, D og videre, sier Røthe om den kompliserte logistikken.

For som om ikke VM og fødsler er komplisert nok i seg selv. I disse dager må også karantener ved innreise til Norge tak inn i regnestykket. I tillegg risikerer han å måtte rykke fra VM på kort varsel dersom fødselen setter i gang underveis i mesterskapet.

- Jeg har veldig lyst til å få med meg fødselen, men jeg har også lyst til å få med meg noen gode skirenn først, sier Røthe etter målgang på 30-kilometeren i Lygna søndag.

- Så da er Plan A å gå skirenn i Oberstdorf?

- Ja, jeg reiser til Sjusjøen på VM-samling og så videre til Oberstdorf og forbereder meg på de rennene jeg skal og får gå der nede. Så må jeg reise hjem og ta mine dager i karantene og bli med få fødestuen en uke på overtid, sier Røthe optimistisk om drømmescenariet.

Med andre ord kan han også sitte igjen med svarteper. Nedtur i VM på siste dag - og å komme for sent hjem hvis fødselen starter.

- Kan femmilen gå fløyten?

- Nei, hvis jeg går femmil - og hun går en uke på overtid - så er alt mulig. Drømmen er å reise til VM og få med seg noe edelt metall, om det er etter ett eller fire skirenn, reise hjem og ta en uke i karantene og få svar på åttende dag at koronatesten var fin og avslutte sesongen på fødestuen, sier Røthe.

VM på ski i Oberstdorf starter 24. februar og avsluttes 7. mars. Røthe er tittelforsvarer på 30 kilometer fellesstart fra Seefeld i 2.

Relatert