Lægreid utnyttet Bø-brødrenes sprekk på standplass

Sensasjonsmannen med sin fjerde verdenscupseier da tre nordmenn kom på pallen.

Sturla Holm Lægreid vant jaktstarten i Oberhof lørdag da hans landsmenn sviktet på standplass.

23-åringen har overrasket denne sesongen med fire verdenscupseirer.

– Det smakte utrolig deilig. I dag står jeg på toppen fordi de andre ikke lyktes helt. Det hadde nok smakt bedre om om lagkameratene også lyktes lyktes med sine renn, sier Lægreid til NRK.

Johannes Dale og Tarjei Bø med henholdsvis andre- og tredjeplass sørget for at hele pallen var norsk igjen.

Johannes Thingnes Bø gikk ut først på jakten, men skjøt seg ut av seierskampen med sju bom. Han kom til slutt inn til åttendeplass. Også storebror Tarjei Bø, som lenge så ut til å ta sin første jaktstartseier siden 2010, skjøt seg bort med tre bom på på siste stående.

Thingnes Bø kunne ikke forklare hva som skjedde i NRK-intervju.

– Jeg lurer litt på det selv. Jeg tror jeg bare hadde helt time-out i hjernen. Etter en bom på andreskuddet, så går tredjeskuddet av med en gang og det bør være nok til å stoppe og skjerpe seg, men det drar bare på, og jeg ender opp med fire bom, sier Thingnes Bø til statskanalen.

Mens Johannes Thingnes Bø hadde ett bom på første skyting, var det fullt hus fra storebror Tarjei Bø. Ut på andre runden gikk brødrene sammen.

Thingnes Bø gjentok én bom på andre skyting, mens Tarjei Bø igjen leverte fem treff og gikk ut i tet på tredje runde – om lag 20 sekunder foran lillebroren og Johannes Dale.

På tredje skyting skjøt Johannes Thingnes Bø seg ut med fire (!) bom, mens Tarjei Bø igjen skjøt fullt hus. Tarjei Bø gikk løs på den fjerde runde med en ledelse på 17 sekunder ned til Johannes Dale.

På siste skyting var det full sprekk for Tarjei Bø med tre bom. Johannes Dale sviktet også med to bom, mens Sturla Holm Lægreid fikk én bom.

Lægreid gikk ut ti sekunder foran Johannes Dale på den siste runden. Dale klarte ikke å hente Lægreid, som vant 15 sekunder foran seiersherren. Tarjei Bø kom skuffet i mål til tredjeplass.

Relatert