NUMMER TO: Halvor Egner Granerud ble nummer to i lørdagens verdenscuprenn.
NUMMER TO: Halvor Egner Granerud ble nummer to i lørdagens verdenscuprenn. Foto: Geir Olsen

Granerud på andreplass: – Han er ordentlig uheldig

Halvor Egner Granerud leverte to gode hopp, men klarte ikke å sikre seg sin sjette verdenscupseier. Nok en gang ble Kamil Stoch for sterk.

Lørdag var det duket for verdenscuprenn i hopp i tyske Titisee-Neustadt. Fra fredagens kvalifisering hadde Halvor Egner Granerud et godt utgangspunkt til å ta sin sjette verdenscupseier. 24-åringen, som endte som nummer fire i den tysk-østerrikske Hoppuka, vant kvalifiseringen og startet dermed som sistemann i førsteomgangen lørdag.

Der endte Granerud på tredjeplass med 137,5 poeng, halvannet poeng bak Kamil Stoch og fem og et halvt poeng bak ledende Dawid Kubacki og var dermed på skuddhold for seier.

I finaleomgangen klinket Granerud til med et hopp på 138,5 meter, men like før han satte utfor fikk han bakvind som hindret ham seieren. 24-åringen endte på 2. plass bak Kamil Stoch, som også vant Hoppuka.

– Han er ordentlig uheldig, men du verden for en form han er i, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen om Graneruds finalehopp og siktet til forholdene.

– Jeg tror han sitter med en følelse av at han hadde uflaks, tilføyer Evensen.

Robert Johansson ble nest beste nordmann på sjetteplass, mens Marius Lindvik endte som nummer åtte. Johann André Forfang ble nummer 13.

Landslagssjef Alexander Stöckl sier følgende til NRK etter rennet:

– Det har vært litt krevende forhold, men til slutt er vi fornøyd med pallplass og tre topp ti. Vi er veldig godt fornøyd, sier Stöckl.

Fire av fem til finalen

I tillegg til Granerud stilte fire nordmenn til start for Alexander Stöckls lag. Robert Johansson var best av samtlige i prøveomgangen, men klarte ikke følge helt opp i førsteomgangen der han hoppet inn til delt syvendeplass.

Tre plasser bak fulgte Marius Lindvik, som har vært i storform etter han fikk bukt med sin betente visdomstann under Hoppuka.

Johann André Forfang ble siste nordmann i finalen etter 28. plassen i førsteomgangen, mens Daniel André Tande ikke klarte å kvalifisere seg til finalen.

Forfang med dagens lengste

Forfang knallåpnet finaleoppgangen for de norske med dagens lengste hopp på 144 meter. Hoppet sikret han et hopp på sammenlagtlisten og tromsøværingen avanserte til slutt hele 15 plasser.

Lindvik hoppet seg inn til ledelse da 20 av 30 hoppere hadde gjennomført finaleomgangen. Nordmannen endte til slutt som nummer åtte.

– Meget imponerende, sa NRKs hoppekspert Johann Remen Evensen om Lindviks prestasjon under vanskelige forhold.

Med seks hoppere igjen vartet Robert Johansson opp med et hopp på 137 meter og gode stilkarakterer og tok dermed ledelsen fra Lindvik. Det sikret ham sjetteplassen. Lindvik ble nummer åtte og Forfang endte fem plasser bak ham.

Søndag er det nytt renn i Titisee-Neustadt.

Relatert