Mann over bord i Nordland – avslutter søket

Nødetatene ble lørdag formiddag varslet om at en person har havnet i vannet i Ofotfjorden. Lørdag kveld ble redningsaksjonen avsluttet.

Første melding kom inn klokken 10.27 lørdag. Området der mannen er meldt å ha falt over bord, er i Ofotfjorden omtrent 9 kilometer vest for Narvik.

Klokken 18.00 melder Hovedredningssentralen at redningsaksjonen er avsluttet, og at de ikke har funnet mannen.

– Melding kom først inn til politiet fra losen, og de varslet videre Hovedredningssentralen, sa redningsleder Frode Iversen til TV 2 tidligere lørdag.

Fra malmskip

Mannen som er meldt over bord, har ifølge den som sendte inn savnet-meldingen, falt av et malmskip.

– Vi vet nøyaktig når og hvor personen falt i vannet, men det er svært kaldt og frostrøyk i søkeområdet. Værforholdene er ikke med oss, sa Iversen.

– Vi har måttet nedskalere søket. Ambulansehelikopteret som har bidratt, har dratt for å tanke. Redningsbåten som bidro i søket, drar også tilbake. Havnevesenet er der med overflatedykkere fra Lofoten brannvesen, men det blir en pause i søket til kystvaktskipet Bison kommer vestfra, sa han lørdag formiddag.

Ikke sikker ID

Søket etter den savnede ble trappet ned utover ettermiddagen på grunn av været.

Operasjonsleder i Nordland politistrikt, Mari Lillestø, sa tidligere lørdag at politiet ikke har kontaktet pårørende siden de ikke har sikker identitet på mannen som er savnet.

– Vi har ikke sikker identitet ennå. Vi vil avhøre mannskapet på skipet etter at deres bidrag i søket er ferdig. Forhåpentligvis vil vi få flere svar da, sa Lillestø til TV 2.