SØKER: Mannskapene som søker etter savnede etter flystyrten i Indonesia har funnet levninger.
SØKER: Mannskapene som søker etter savnede etter flystyrten i Indonesia har funnet levninger. Foto: Antara Foto / Reuters / NTB

Fly sendte ikke nødsignal før det styrtet i Indonesia

Passasjerflyet som styrtet i Indonesia lørdag, sendte ikke ut et nødsignal før det havnet i vannet. Myndighetene etterforsker saken. 62 personer var om bord i flyet.

Saken oppdateres fortløpende.

Det er ikke oppdaget noe nødsignal fra det savnede flyet, bekrefter Suryo Aji i indonesiske National Search and Rescue Agency.

Han sier at byrået undersøker hvorfor flyets nødpeilesender ikke sendte ut et signal før det havnet i vannet.

– Satellittsystemet som eies av Australia tok heller ikke opp et signal fra det savnede flyet, sier Aji, skriver CBS News.

Søker

Den indonesiske marinen har sendt elleve fartøy til området for å delta i søket etter det savnede flyet. Blant annet er dykkere satt inn i søket.

Ifølge Reuters har redningsmannskapene funnet flere levninger i søket.

Sriwijaya Air Flight 182 mistet kontakt med indonesiske luftfartsmyndigheter kort tid etter at flyet tok av fra den indonesiske hovedstaden Jakarta.

SAVNET: Indonesiske luftfartsmyndigheter mistet kontakt med et passasjerfly bare fire minutter etter det tok av fra Jakarta. 62 personer var om bord. Skjermdump: Flight Radar
SAVNET: Indonesiske luftfartsmyndigheter mistet kontakt med et passasjerfly bare fire minutter etter det tok av fra Jakarta. 62 personer var om bord. Skjermdump: Flight Radar

Ifølge Flight Radar falt flyet over 3000 høydemeter på under et minutt før det forsvant fra radaren. Siste måling viser at flyet befant seg bare 76 meter over havet.

62 om bord

Transportminister Budi Karya Sumadi sier på en pressekonferanse lørdag at flyet havnet i en «ulykke» og er nå savnet, skriver CNN.

Flyselskapet sier i en uttalelse at det var 40 voksne passasjerer om bord sammen sju barn og tre babyer. I tillegg var det seks flyansatte som var passasjerer, samt et mannskap på seks om bord. Det utgjør totalt 62 savnede personer.

VENTER: Pårørende, som er på flyplassen Supadio i Pontianak, venter på nyheter om passasjerene. Foto: Louis Anderson / AFP)
VENTER: Pårørende, som er på flyplassen Supadio i Pontianak, venter på nyheter om passasjerene. Foto: Louis Anderson / AFP)

Flyet som er savnet, er av typen Boeing 737-500 og er 27 år gammelt.

– Vi følger situasjonen nøye og jobber for å samle mer informasjon, sier en talsperson for Boeing til Reuters.

Pressevakt i Utenriksdepartementet Guri Solberg sier til TV 2 at de kartlegger om nordmenn er involvert.

– UD har kontakt med vår ambassade som arbeider med å kartlegge om nordmenn er berørte, sier Solberg.

KRISESENTER: Det har blitt opprettet et krisesenter på flyplassen i Jakarta etter at et passasjerfly trolig har styrtet.
KRISESENTER: Det har blitt opprettet et krisesenter på flyplassen i Jakarta etter at et passasjerfly trolig har styrtet. Foto: Fajrin Raharjo / AFP

Fant vrakrester

Ifølge en talsperson fra indonesiske National Search and Rescue Agency har det blitt gjort funn av vrakrester fra flyet utenfor Jakarta. Det melder Sky News.

Fiskere har gjort funn av flere vrakrester og klær, blant annet kabler og metallbiter. Disse skal undersøkes om kommer fra det savnede flyet.

– Fiskerne fortalte oss at de fant dem like etter at de hørte en ekspolosjon som hørtes ut som torden, sier en talsperson for søket.

Flyet var på vei til Pontianak på øya Borneo da kontakten ble brutt.

Styrtet nær øy

En talsmann for lokale myndigheter på øygruppa Seribu bekrefter overfor det indonesiske nettstedet Kompas.com at flyet styrtet ved den lille øya Male.

– Det stemmer, sier talsmannen, som forteller at lokale fiskere var vitne til styrten og kontaktet myndighetene for å varsle og tilkalle hjelp.

Redningsmannskaper fra øya skal nå være framme ved stedet der flyet styrtet, men det er ikke meldt om funn av overlevende.

– Flyvedyktig

Sjefen for flyselskapet Sriwijaya Jefferson Irwin Jauwena sier på en pressekonferanse lørdag at flyet som styrtet, var flyvedyktig. Flyet fløy til Pontianak og Pangkal Piang city samme dag.

– Vedlikeholdsrapporten sa at alt gikk bra og er flyvedyktig, sier han, skriver CBS News.

Boeing-flyet ble forsinket på vei til Borneo på grunn av været, ikke på grunn av dets tilstand.

Sriwijaya ble opprettet i 2003 og flyr til mer enn 50 destinasjoner i Indonesia og en håndfull nærliggende land.

Relatert