VANT I TYSKLAND: Tiril Eckhoff var utilnærmelig i Oberhof.
VANT I TYSKLAND: Tiril Eckhoff var utilnærmelig i Oberhof. Foto: Barbara Gindl

Tiril Eckhoff til topps etter superløp

30-åringen smadret konkurrentene på sprinten i Oberhof og tok sesongens fjerde verdenscupseier.

Tiril Eckhoff (30) skjøt to fulle hus og leverte et forrykende tempo i sporet. Seieren var av det overlegne slaget for Eckhoff, som vant hele 29,6 sekunder foran Hanna Öberg. Eckhoff hadde også nest beste langrennstid - 1,8 sekunder bak Elena Kruchinkina.

Dette var sesongens fjerde verdenscupseier for Eckhoff. Hun har med det havnet blant de to beste i seks av de sju siste rennene.

– Jeg er veldig fornøyd, spesielt med å skyte 0-0 her i Oberhof. Denne arenaen er skikkelig tøff og hard, så jeg er veldig fornøyd, sier Eckhoff til TV 2.

Hun viste at hun i hvert fall ikke har ligget på latsiden i julen.

– Jeg sa at jeg skulle spise, sove og «make love» i julen, og det er vel det jeg har gjort. Og så har jeg trent bittelitt i tillegg, smiler Eckhoff.

Det var også det første rennet i verdenscupen hun har vunnet i Oberhof.

Marte Olsbu Røiseland pådro seg to strafferunder og klarte ikke å hamle opp med Eckhoff. Frolendingen leverte tredje beste langrennstid, men endte til slutt 54,4 sekunder bak Eckhoff, men beholder likevel ledelsen i verdenscupen etter femteplassen.

– Det funket greit i sporet, men jeg skyter litt for dårlig til å hevde meg i sprint. Jeg får en bom på hver skyting. det er ikke godt nok til å havne på pallen. I dag får vi glede oss over Tiril, sier Røiseland.

Relatert