OPPGITT: Fulhams Kevin McDonald mener det er på tide å ta en pause. Foto: Paul Ellis
OPPGITT: Fulhams Kevin McDonald mener det er på tide å ta en pause. Foto: Paul Ellis

Premier League-spiller: – Vi blir brukt som forsøkskaniner

Kevin McDonald mener nok er nok.

Aston Villa måtte torsdag stenge sitt treningsanlegg på grunn av et betydelig smitteutbrudd i spillerstallen. Også i Burnley er det koronasmitte. Tidligere har både Manchester City, Newcastle og Fulham hadde store smitteutbrudd.

KRITISK: Kevin McDonald liker dårlig at fotballen bare durer på.
KRITISK: Kevin McDonald liker dårlig at fotballen bare durer på.

– Hvor mange utbrudd og stengte treningsbaner trenger man før fotballen stopper? Skammelig. Vi blir behandlet som forsøkskaniner, skriver Fulhams Kevin McDonald på Instagram.

WBA-manager Sam Allardyce har tidligere foreslått en pause fra kampene. Det likte Premier League dårlig. I et brev til klubbene skriver den mektige ligaen at en pause vil få katastrofale økonomiske konsekvenser.

Ifølge Daily Mail gjorde Premier League det klart at snakk om pause ikke var budskapet de ønsket eller forventet at klubbene formidlet.

Seinere gikk Allardyce ut og sa at utspillet om pause var tatt ut av kontekst.

Vil vaksinere spillerne

Vaksinasjon er måten å få Premier League-fotballen til å rulle videre på, mener Burnley-manager Sean Dyche. Hans forslag er å vaksinere spillerne og gi testpengene til helsevesenet.

Dyche har selv «et par tilfeller» av koronasmitte i sin tropp, og på en pressekonferanse foran cupkampen mot MK Dons snakket han lenge om situasjonen som truer med å stanse flere kamper.

Med dagens system testes spillere og støtteapparat i samtlige klubber to ganger i uken. Dyche mener at de store summene det koster å gjennomføre testingen, kan brukes smartere.

– Etter mitt syn er vaksinasjon veien å gå for hele fotballen. Pengesummen som brukes på testing i Premier League, om den ble kanalisert tilbake til NHS (helsevesenet) og inn i vaksinasjonsprogrammet, må jo det være bedre enn å fortsette å teste fotballspillere, sier Burnley-manageren.

– Sunn fornuft

Han understreker at han ikke mener at fotballen skal få snike i vaksine-køen.

– Jeg skjønner at noen vil bli overrasket over min uttalelse og si «hvorfor skal fotballspillere få vaksine?». Men om testingen forsvinner, kan pengene brukes til en mye bedre sak, fortsetter Dyche.

– På den måten forblir også fotballen en konkurransedyktig bransje fram for en urettferdig bransje på grunn av spillere som ikke kan spille kamper. Det handler om sunn fornuft.

Burnley kan fortsatt stille lag og møter MK Dons lørdag med mindre det skulle komme flere positive tester. Tirsdag venter ligakamp mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Aston Villa måtte torsdag stenge sitt treningsanlegg på grunn av et betydelig smitteutbrudd i spillerstallen.

(©NTB)