UTESTENGER PRESIDENTEN: Facebook-grunnleggeren uttaler at Trumps Facebook- og Instagramprofiler vil være stengt frem til han er avsatt om 13 dager.
UTESTENGER PRESIDENTEN: Facebook-grunnleggeren uttaler at Trumps Facebook- og Instagramprofiler vil være stengt frem til han er avsatt om 13 dager. Foto: Bertrand Guay / AFP

Facebook og andre sosiale medier utestenger Trump

USAs president Donald Trump er utestengt fra Facebook og Instagram ut presidentperioden. Det opplyser Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

– Vi mener risikoen ved å tillate presidenten å bruke våre tjenester i denne perioden er for stor. Derfor utvider vi blokkeringen av hans Facebook- og Instagram-kontoer på ubestemt tid, og i alle fall de to neste ukene fram til den fredelige maktoverføringen er gjennomført, skriver Zuckerberg på sin egen Facebook-side.

President Donald Trump er foreløpig utestengt ut presidentperioden, som avsluttes 20. januar.

– De sjokkerende hendelsene vi har sett de siste 24 timene har tydeliggjort at Donald Trump har planer om å bruke resten av tiden hans som president til å undergrave en fredelig og rolig overgang, skriver Zuckerberg.

Torsdag bekrefter også bildedelingsappen Snapchat at de har utestengt Trumps konto.

Videostrømmesiden Twitch har også stengt Trumps konto, skriver teknologijournalisten Casey Newton.

UTESTENGT: President Donald Trump er blokkert fra Facebook og Instagram.
UTESTENGT: President Donald Trump er blokkert fra Facebook og Instagram. Foto: Saul Loeb / AFP

Onsdag kveld ble den avtroppende presidenten utestengt fra Twitter i 12 timer, samt Facebook og Instagram i 24 timer.

Twitter ga beskjed om at Trump måtte slette tre av gårsdagens tweets for å få tilbake tilgangen til kontoen sin. Klokken 17 torsdag norsk tid har presidenten fortsatt ikke uttalt seg på Twitter.

Relatert