KAMPEN I FARE: Det er usikkert om Aston Vila og Liverpool møtes fredag kveld. Her fra Liverpools 2-7-tap tidligere denne sesongen.
KAMPEN I FARE: Det er usikkert om Aston Vila og Liverpool møtes fredag kveld. Her fra Liverpools 2-7-tap tidligere denne sesongen. Foto: Cath Ivill

Stort smitteutbrudd i Aston Villa – Liverpool kan møte akademilag

Aston Villa avlyste treningen før FA-cupkampen mot Liverpool. Fredag avgjøres det om kampen spilles.

En stort antall førstelagsspillere og medlemmer av støtteapparatet i Aston Villa har testet positivt for koronaviruset de siste dagene, opplyser Birmingham-klubben i en melding på egne nettsider torsdag.

Spillerne er nå i isolasjon og klubben har nå valgt å stenge treningsanlegget. Det er ikke kjent hvilke spillere det er snakk om.

Treningen før fredagens FA-cupmøte med Liverpool er også avlyst.

Aston Villa skriver ingenting om kampen mot Liverpool er i fare, men de er i samtaler med Det engelske fotballforbundet (FA) og Premier League.

Torsdag kveld skriver engelsk presse at Aston Villa kommer til å stille uten førstelagsspillere, manager Dean Smith og deres støtteapparat mot Liverpool, men med U23-spillere og andre spillere fra akademiet.

En avgjørelse vil, ifølge FA, bli tatt fredag.

Tidligere på ettermiddag bekreftet Southampton at deres cupkamp mot Shrewsbury Town var avlyst etter flere smittetilfeller hos motstanderlaget.

Burnley-manager Sean Dyche sa torsdag at de har et par positive tilfeller i troppen, som kan påvirke laguttaket. De møter MK Dons lørdag og Manchester United tirsdag.

Relatert