Slik reagerer Trump på valget av Biden

Det offisielle valget av Joe Biden faller ikke i god jord hos sittende president Donald Trump. Men han lover en fredelig overgang.

Like etter klokken 09.30 norsk tid leste visepresident Mike Pence opp stemme fra Vermont, som sørget for at Joe Biden passerte grensen på 270 valgmenn.

– Er det noen innvendinger til stemmene fra Vermont?, spurte Pence.

Men i salen var det helt stille, ifølge Washington Post.

Joe Biden er dermed nå offisielt valgt som president i USA.

– Kun begynnelsen

Sittende president Donald Trump skriver følgende i en uttalelse etter at resultatet ble klart:

KAOS: Det har vært et dramatisk døgn i USA. Opprørere tok seg inn i kongressbygningen.
KAOS: Det har vært et dramatisk døgn i USA. Opprørere tok seg inn i kongressbygningen. Foto: Roberto Schmidt / AFP / NTB

– Selv om jeg er fullstendig uenig i utfallet av valget, og jeg har fakta med meg, så vil det bli en ryddig overgang 20. januar, skriver han og fortsetter:

– Jeg har alltid sagt at vi vil fortsette vår kamp for at kun lovlige stemmer blir telt. Selv om dette representerer slutten på de beste fire årene i presidenthistorien, er det kun begynnelsen i vår kamp om å gjøre «America Great Again».

Uttalelsen kom via sin stabssjef Dan Scavino i Det hvite hus.

Kaotisk døgn

Det offisielle valget av Joe Biden skjer etter et kaotisk døgn i Washington D.C, hvor Trump-tilhengere onsdag kveld stormet kongressen og skapte et voldsomt opprør både innendørs og utendørs.

Flere av de folkevalgte måtte barrikadere seg på kontorene sine, og tellingen ble satt på vent.

Torsdag morgen norsk tid var situasjonen under kontroll, og tellingen kunne dermed gjenoppstå.

Opptellingen i kongressen er vanligvis kun et formelt steg, men på grunn av de voldsomme opptøyene og flere forsøk fra republikanske Trump-tilhengere om å se bort fra stemmene fra flere delstater, har prosessen tatt mye lengre tid enn først ventet.

Saken oppdateres!

Relatert