OPPMERKSOMHET: Det er ventet at Nord-Korea legger frem sin plan for forholdet mellom dem og USA den kommende tiden.
OPPMERKSOMHET: Det er ventet at Nord-Korea legger frem sin plan for forholdet mellom dem og USA den kommende tiden. Foto: Korean Central News Agency/AP

Kim Jong-un erkjenner tøffe tider: – Mange utfordringer

Diktatoren beskriver Nord-Koreas situasjon som «enestående» og «det verste av det verste».

Nord Korea avholder nå sitt første partikongress på nært fem år, skriver nyhetsbyrået Yonhap. Der holdt landets diktator en heller uvanlig tale, der han erkjenner både harde økonomiske tider og feilgrep.

– Den femårige økonomiske utviklingsplanen var fullendt i fjor, men resultatene på de fleste områder var ekstremt mye lavere enn målene våre, uttalte diktatoren, ifølge Korean Central News Agency.

Ifølge Yonhap beskrev diktatoren situasjonen som «enestående» og «det verste av det verste» for landet.

– Den sikreste og raskeste måten å takle de pågående og mange utfordringene er å bruke hver mulighet til å styrke vår evne til å forsørge oss selv, uttalte Kim.

Ifølge Yonhap har kongressen i Nord-Korea fått stor oppmerksomhet verden over, ettersom det er ventet at landet skal legge frem en ny økonomisk langtidsplan, samt deres kommende fremtidige diplomatiske linje overfor USA og Sør-Korea. Landet har fortsatt ikke kommentert valget av Joe Biden som ny president i USA.

Dette er Kim Jong-uns andre partikongress. Han overtok styringen av landet etter sin far i 2011.