Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Femdobbelt russisk i Toblach

Alexander Bolsjunov økte ledelsen i Tour de Ski-sammendraget.

24-åringen innfridde forventningene på 15 kilometer fristil i Toblach. Tour-favoritten vant med en margin på åtte sekunder til landsmannen Denis Spitsov.

Bolsjunov så ut til å gå mot en klar seier, men måtte til slutt kjempe hardt etter en rå avslutning av Spitsov. De tre og en halv siste kilometerne tapte Bolsjunov elleve sekunder til landsmannen.

Sammenlagt

1. Alexander Bolsjunov
2. Artem Maltsev, +1.15
3. Denis Spitsov, +1.18

– Det var et tøft løp. Jeg fikk ikke så mye hjelp, måtte støtte meg til sekunderingene og tvinge meg selv til å gå fort. Jeg er glad for å vinne, og veldig fornøyd med skiene, sier Bolsjunov i seiersintervjuet vist på NRK.

Det russiske laget dominerte stort. Bak Bolsjunov fulgte nevnte Spitsov, Ivan Jakimusjkin, Aleksej Tsjervotkin og Artem Maltsev i tur og orden.

Maurice Manificat ble beste ikke-russer på sjetteplass. Deretter fulgte Jevgenij Belov og Andrej Melnitsjenko. Mellom vinner og Melnitsjenko på åttendeplass skilte det bare 29 sekunder.

For det svenske herrelaget ble det nok en skuffende dag. Oskar Svensson var best med en 19. plass, mens Calle Halfvarsson fulgte på 20. plass.

Sistnevnte åpnet bra, men forklarer at han fikk det mot slutten av løpet.

– Da har jeg ingenting å komme med. Andre og tredje runden er bare en stor katastrofe, sier Halfvarsson til NRK.

– Jeg er vel bare dårlig akkurat nå. Det går opp og ned, og nå er jeg ikke i bra form, fortsetter han, før han avviser at det er aktuelt å bryte touren.

Relatert