Sander Sagosen har lite til overs for VM-arrangørens avgjørelse. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Sander Sagosen har lite til overs for VM-arrangørens avgjørelse. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Sagosen om VM-tilskuere: – Pinlig

Håndballguttas storstjerne Sander Sagosen liker absolutt ikke at det kommer mange tilskuere på tribunen under håndball-VM i Egypt.

Det er åpnet for at 20 prosent av kapasiteten i VM-hallene skal benyttes. På det meste betyr det cirka 4000 mennesker ringside i den største hallen (finalearena) der blant andre Egypt og Danmark skal spille flere kamper tidlig i mesterskapet.

– Jeg synes det er helt pinlig. Slik verden ser ut akkurat nå … Og så skal de ha inn tilskuere. Jeg støtter det Mikkel Hansen (dansk stjerne) sa i går (mandag), sier Sagosen til NTB.

Hansen uttalte seg kritisk i danske medier om arrangørens valg om å si ja til tilskuere og åpnet for å droppe hele mesterskapet.

– De (Det internasjonale håndballforbundet IHF) tenker mer på økonomi enn på spillernes helse. Jeg synes bare man må erkjenne at det blir for dumt med publikum akkurat nå, sier Sagosen.

Norge spiller i en splitter ny hall i 6.-oktoberbyen noen få mil unna Kairo. Det vil for norsk del være snaut 1000 tilskuere på plass på kampene dersom arrangøren selger ut alle tilgjengelige billetter.

Det henvises fra billettselskapet Tazkarti at beslutningen er tatt etter samtaler med myndighetene og organisasjonskomiteen for sluttspillet.

«Tazkarti følger de siste medisinske anbefalingene som gis verden over med hensyn til å håndtere pandemien, organisere sitteplasser og å holde sosial distanse, så vel som bruk av munnbind under turneringen».

Både EM for kvinner og Champions League i desember gikk for tomme tribuner.

Sagosen vant Champions League med Kiel i romjula. Så fikk han noen få fridager før landslagstroppen ble samlet i den tyske byen Flensburg.

Norge spiller to landskamper mot Danmark før avreise til VM. Flyet til Kairo letter 12. januar.

Første VM-kamp for de norske gutta spilles 14. januar mot Frankrike. Østerrike og USA er de to siste lagene i puljen.

De tre beste går til hovedrunden. Norge har spilt finale i de to siste VM-utgavene og tapt begge (mot Frankrike og Danmark).

(©NTB)

Relatert