Ny nedtur for Liverpool – Klopp misfornøyd med dommeren

Liverpool ble senket av en gammel kjenning. Nå kan de miste tabelltoppen til erkerival Manchester United.

Southampton-Liverpool 1-0

– Liverpool har evnen til å komme tilbake og vippe jevne kamper i sin favør. Det var mye av oppskriften forrige sesong. Men de virker å være inne i en liten blindgate nå, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

– Et av de store problemene er at stopperne ikke er med. Henderson og Fabinho vikarierer i de rollene. Og det hemmer dem, istemte ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Liverpool ble senket av et tidlig mål fra Danny Ings. Samtidig lugget det offensivt. Gjestene måtte vente helt til det 75. minutt med å notere et skudd på mål.

Klopp rister på hodet

På spørsmål om hva som frustrerte ham mest med kampen, svarer Jürgen Klopp:

– Hvor lang tid har vi?

– Starten, åpenbart. Ikke bare målet, men starten generelt. Gratulerer til Southampton. De fortjentente det. Men den gode tingen med Southampton, er at du vet akkurat hva du får. Du kan ikke bli overrasket. Men vi så overrasket ut likevel, sier Liverpool-manageren til britisk tv.

Han er også misfornøyd med et par omstridte straffeavgjørelser i kampen. Først vinket dommeren spillet videre etter en hands fra Stuart Armstrong, før samme beskjed ble gitt da Sadio Mané gikk ned etter en duell med Kyle Walker-Peters.

– Southampton fortjente å vinne, men at Sadio Mané ikke får straffe i kveld, det er ..., sier Klopp og rister på hodet.

– Er det den eneste avgjørelsen du er misfornøyd med?

– Kom an, vi vet alle om handsen. Hva kan vi si om den? Det er diskusjoner om at forsvarere må holde armen «her», men han holdt den «der». Det er en målsjanse. Jeg snudde meg og spurte fjerdedommeren om de sjekker det, og han sa «vi har gjort det allerede». Men det er ikke en unnskyldning for prestasjonen, understreker tyskeren.

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl, kalt «alpenes Klopp», brast ut i gråt etter triumfen.

– Det var på grunn av vinden, spøker han i et intervju med BBC.

– Når du ser guttene kjempe med alt de har, gjør det meg veldig stolt. Du er nødt til å spille perfekt mot Liverpool, og det mener jeg at vi gjorde, fortsetter østerrikeren.

Alexander-Arnold sov

Liverpool fikk en verst tenkelig start på kampen. Drøyt minuttet var spilt da Thiago, som var tilbake i startoppstillingen etter en kneskade, lagde frispark.

Southampton gikk for en tilsynelatende innøvd variant. Liverpool-forsvarer Trent Alexander-Arnold sov i timen.

Da var Danny Ings fri. Målsniken, som fikk ødelagt oppholdet i nettopp Liverpool på grunn av skader, chippet inn sitt sjuende for sesongen. Da stod det 1.51 på kampklokken.

Et rustent Liverpool var langt unna å svare før pause. Først på overtid spilte gjestene seg til deres første sjanse, men Mohamed Salah bommet med headingen.

– Noe av det mest skuffende jeg har sett av Liverpool, å bli såpass utspilt. Dette var ikke godt nok etter Liverpools standard, konkluderte TV 2s ekspert Trevor Morley i pausen.

Kan miste tabelltoppen

Til tross for et massivt overtak i banespillet i andre omgang, lyktes det ikke foran mål for Liverpool. Etter kampens satte Southampton-manager Ralph Hasenhüttl seg ned i tårer på gresset, stolt over det spillerne hans fikk til mot den regjerende mesteren til tross for flere spillere ute.

Kampen er Liverpools tredje på rad uten seier. Tar Manchester United poeng i hengekampen mot Burnley, tar de røde djevlene tabelltoppen fra Liverpool.

17. januar møtes erkerivalene på Anfield.