VIKING: I England er de i gang med sesong to av «The Masked Singer», og dette er ett av kostymene.
VIKING: I England er de i gang med sesong to av «The Masked Singer», og dette er ett av kostymene. Foto: ITV

Britene tror norsk kjendis gjemmer seg bak denne maska

GOD KVELD NORGE (TV 2): I Storbritannia virker de å være overbevist om at det er en legendarisk artist fra Norge som deltar i «The Masked Singer». Hør og bedøm selv.

Rett før jul så slo en helt spesiell bølge inn over Norge. Det var verken koronabølge to eller tre, men «Maskorama»-bølgen – NRK-programmet hvor norske kjendiser opptrer på scenen iført heftige kostymer. Ulrikke Brandstorp, eller «Trollet», stakk av med seieren her hjemme, og mens vi venter på sesong to kan vi vende oppmerksomheten mot Storbritannia.

Der er de nemlig i gang med sesong to av «The Masked Singer», som programmet heter originalt. Programmet hadde premiere på andre juledag, og etter to episoder har Sophie Ellis-Bextor og Mel B tatt av seg maska, sistnevnte kjent fra Spice Girls.

Nordmann blant deltagerne?

Men en karakter som er igjen er «Viking», og etter at personen inne i kostymet sang «Songbird» av Fleetwood Mac i andre episode begynte ryktene å florere. For er ikke den stemmen svært lik stemmen til Morten Harket – den norske legenden fra «A-ha»?

«The Masked Singer UK» legger alle opptredende ut på YouTube, og i kommentarfeltet til vikingen er folk overbeviste.

«Det må være Morten Harket. 100 %. Det finnes kun en person i verden med den stemmen, det er Morten», skriver en bruker. Kommentaren har fått 158 tomler opp.

«Det er Morten Harket, hvis ikke så spiser jeg mine A-ha hotpants», skriver en annen og har fått 118 tomler.

Er Morten Harket vikingen? Se video under og bedøm selv:

Også på Twitter så engasjerer folk seg.

«Vikingen er definitivt Morten Harket fra A-ha. Hører det på stemmen med en gang, pluss han er norsk så kostymet avslører han», skriver en bruker.

Flere hint gir mening

Ryktene har nådd fansiden a-ha-live.com, og der tar de også tak i hintene som publikum har fått av ITV. «King`s Rock» er ett av hintene, og det er jo nesten det samme som Kongsberg på norsk. Hvor er Harket født? Joda, i Kongsberg.

Et annet hint som BT har på hjemmesidene sine er at vikingen har en annen type rustning i virkeligheten. Fansiden påpeker at Harket er slått til ridder av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Vikingen i England har også en «possible link to The Voice». Morten Harket har vært mentor i to norske sesonger av talentprogrammet.

God kveld Norge har forsøkt å få Harket til å kommentere ryktene via hans manager Harald Wiik, men har dessverre ikke fått svar. Vi venter i spenning på utviklingen.

Relatert