LETER: Brannvesenet sier at de er i det området de tror de fleste savnede er. Tre personer er funnet omkommet i skredområdet lørdag, en person ble funnet fredag.
LETER: Brannvesenet sier at de er i det området de tror de fleste savnede er. Tre personer er funnet omkommet i skredområdet lørdag, en person ble funnet fredag. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Fjerde person funnet omkommet i Gjerdrum: – Har stor tro på å finne flere

GJERDRUM (TV 2): En fjerde person er funnet omkommet etter Gjerdrum-skredet. Seks personer er fortsatt savnet. Redningspersonell tror de fleste savnede er i samme område.

– Den fjerde er funnet i samme område som funn nummer tre, og de to personene er fraktet ut av området, sier innsatsleder Knut Hammer på en pressekonferanse lørdag kveld klokken 21.

Politiet har lørdag vært tydelig på at de håper på å finne overlevende i jordmassene som har tatt mange hus.

Redningsaksjonen vil pågå for fullt fram til klokken 02, senest klokken 04, natt til søndag.

Hunder som søker etter de savnede, har gjort flere markeringer, opplyste brannvesenet tidligere lørdag.

Redningspersonell skal deretter gå inn for å undersøke markeringene som hundene har gjort.

FORTSETTER: Redningsarbeidet vil pågå fram til klokken 02 natt til søndag. Brannvesenet sa tidligere lørdag at søkene kan avsluttes senest klokken 04.
FORTSETTER: Redningsarbeidet vil pågå fram til klokken 02 natt til søndag. Brannvesenet sa tidligere lørdag at søkene kan avsluttes senest klokken 04. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Vil ikke lete på måfå

– Vi leter fortsatt etter overlevende, sier innsatsleder for brannvesenet Kenneth Vangen på presseorienteringen lørdag kveld.

Brannvesenet sier at de har noen såkalte interessepunkter som de skal undersøke, de skal de søke gjennom i noen timer.

– Det er viktig at vi ikke leter på måfå, skadestedet må få hvile slik at hundene får gjort flere markeringer, slik at det ikke er oss de lukter på, sier Vangen.

Han sier at det er krevende forhold redningsarbeiderne jobber i, det er mørkt, møkkete, leirete og risikofylt.

På riktig sted

Vengen var selv i skredområdet med det svenske spesialteamet torsdag.

– Vi har etterretning på at vi er i riktig område, og vi håper at vi treffer videre utover natta, sier innsatslederen til TV 2.

En av årsakene til at nødetatene tror det er mulig å finne overlevende, er hvis personer oppholder seg i luftlommer.

– Vi finner luftlommer, og vi prioriterer å lete der vi tror det er nok luftlommer til at man kan overleve. Derfor er vi i dette området (som de har funnet de to savnede lørdag red.anm.). De fleste savnede befinner seg i det området vi er i nå, sier Vengen.

Flyttet seg 400 meter

Området hvor de omkomne er blitt funnet er om lag 400 meter fra der boligene opprinnelig sto.

– Vi har stor tro på at vi skal finne flere. Det er andre som har vært i et helt andre områder, som foreløpig er vanskelig å si hvor de er. Det er også personer som har vært utendørs når skredet har gått, sier innsatsleder Hammer til TV 2 klokken 23.

– Det er fortsatt mulig finne overlevende. Derfor det foregår fullt søk nå. Det vil også foregå i morgen. Det vil ta løpende vurderinger, sier han videre.

Relatert