UTESTENGES: Edinson Cavani mister tre kamper for Manchester United.
UTESTENGES: Edinson Cavani mister tre kamper for Manchester United. Foto: Martin Rickett

Cavani utestengt i tre kamper

Edinson Cavani har fått straffen fra FA.

Manchester United-spiss Edinson Cavani er utestengt i tre kamper for rasisme etter å ha skrevet «Gracias negrito» på Instagram.

I tillegg må uruguayaneren betale en bot på drøyt én million kroner og delta på et kurs i regi av Det engelske fotballforbundet (FA).

Manchester United møter Aston Villa, Manchester City (Ligacupen) og Watford (FA-cupen) i de tre neste kampene. Uruguayaneren kan tidligst spille igjen for United mot Burnley 12. januar.

Cavani-meldingen ble delt etter to scoringer i snuoperasjonen mot Southampton i november.

– Meldingen var ment som en kjærlig hilsen til en venn, og jeg takket ham for gratulasjonen etter kampen. Det siste jeg ønsket var å krenke noen. Jeg er fullstendig mot rasisme, og jeg slettet meldingen så snart det ble forklart at den kan tolkes annerledes. Jeg vil be om unnskyldning, skrev Cavani i en pressemelding etter kampen.

Cavani, som kom gratis til Manchester United etter at kontrakten med Paris Saint-Germain utløp i sommer, står med fire mål og to assist på 14 kamper så langt denne sesongen.

Uniteds svar

Manchester United har lagt ut følgende pressemelding etter at suspensjonen ble bekreftet:

– Som han har sagt, så var ikke Edinson Cavani klar over at hans ord kunne ha blitt misforstått, og han har unnskyldt seg for innlegget og alle som tok nær av det.

– Til tross for at han ærlig ønsket å vise sin takknemlighet for en gratulasjonsmelding fra en nær venn, så vil han ikke motsi seg dommen, av respekt og solidaritet for FA og kampen mot rasismen i fotball.

– Enda det er klart at kontekst og intensjon er nøkkelfaktorer, så ser vi at det uavhengigige regulasjonskommittéen fant det nødvenig å utdele en trekampers suspensjon. Klubben stoler på at den uavhengige reguleringsommitéen vil redegjøre i deres skriftlige forklaring at Edinson Cavani ikke er en rasist eller at det var rasistiske intensjoner bak hans innlegg.

Relatert