Ti personer er fortsatt savnet:

Har gjennomsøkt to hus: – Resten er totalskadd

GJERDRUM (TV 2): Søket etter personer i skredområdet har så langt ikke resultert i funn av personer. – Vi leter fremdeles etter overlevende, sier politiet.

Like før klokken 15 torsdag raste ytterligere ett hus ned i skredområdet i Gjerdrum. Huset er en del av en gård som ligger like ved stedet der skredet gikk natt til onsdag.

– Skredområdet er fremdeles ustabilt, det har kommet avskallinger gjennom hele dagen, opplyser regionsjef Toril Hofshagen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Det pågikk torsdag ettermiddag en stor redningsaksjon i området.

Fire redningspersoner og en hund ble firt ned i området.

– Vi søkte i to hus, dette er hus der det ikke er noen som ikke er gjort rede for. Søket resulterte ikke i funn av personer, men ga oss verdifull informasjon vi kan bruke videre, sier politiets innsatsleder på stedet Roger Pettersen.

RASTE UT: Et nytt hus raste ut like før klokken 15 torsdag.
RASTE UT: Et nytt hus raste ut like før klokken 15 torsdag. Foto: Frode Sunde / TV 2

– Søker etter overlevende

Politiet understreker ved en pressekonferanse klokken 16 torsdag at de fortsatt søker etter overlevende.

– Vi har søkt i rester av hus eller moduler som er forholdsvis intakte i rød sone. De ytterligere husene i området er totalskadd, sier Pettersen.

Søket torsdag ble satt i gang på bakgrunn av informasjonsinnhenting, analyse og planlegging, sier politiet.

– Planlegger dere å gå inn med flere mannskaper fra bakken?

– Planen vår i forhold til risiko er de ressursene vi nå har satt inn. Aksjonen vi har gjennomført var på grensen av det som er forsvarlig, sier Pettersen.

Ti er fortsatt savnet

ENORMT: NVE anslår at skredet er opptil 350 meter bredt og 800 meter langt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ENORMT: NVE anslår at skredet er opptil 350 meter bredt og 800 meter langt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Onsdag kveld var siste gang tallet på antall savnede ble nedjustert. Ti personer er fortsatt ikke gjort rede for, og politiet jobber ut ifra en hypotese om menneskene befinner seg i skredområdet.

Det var klokken 4 natt til onsdag at det gikk et enormt kvikkleireskred i Ask i Gjerdrum kommune. Ti personer ble skadd, over tusen personer er evakuert fra hjemme sine og de materielle skadene er enorme.

Relatert