MANGE PLANLEGGER HJEMMEFERIRING: I alle aldersgrupper planlegger majoriteten å feire nyttår i egen bolig, ifølge en undersøkelse Opinion har gjennomført. Her fra forrige nyttårsfeiring i Oslo.
MANGE PLANLEGGER HJEMMEFERIRING: I alle aldersgrupper planlegger majoriteten å feire nyttår i egen bolig, ifølge en undersøkelse Opinion har gjennomført. Her fra forrige nyttårsfeiring i Oslo. Foto: Berit Roald

To av tre nordmenn planlegger å feire nyttår hjemme i egen bolig

Ifølge en undersøkelse fra Opinion er det folk på Vestlandet og Oslo som i størst grad tenker å feire det nye året utenfor egen bolig.

1400 nordmenn har svart Norsk koronamonitor fra Opinions om sine nyttårsplaner, skriver de på sine nettsider.

Ifølge undersøkelsen svarer 65 prosent, omtrent to av tre, at de i all hovedsak kommer til å være hjemme i sin egen bolig på nyttårsaften. 24 prosent sier nei, mens resten har svart at de ikke vet.

– Annerledesåret 2020 avsluttes med en annerledes nyttårsfeiring for de fleste, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

Menn og kvinner svarer omtrent det samme, ifølge undersøkelsen. Selv om det i alle aldersgrupper er flere som sier «ja» enn «nei» på spørsmål om de holder seg i egen bolig, legger de til at det er et klart aldersskille der det er de over 40 år som i klar størst grad blir hjemme.

– Omtrent dobbelt så mange under 40 år vil feire nyttår utenfor egen bolig, sammenlignet med de som er eldre enn dette, sier Clausen.

I tillegg er det noen geografiske forskjeller:

– Andelen som i størst grad sier nei til at de blir hjemme nyttårsaften, er i Oslo (35 prosent) og på Vestlandet (28 prosent), skriver Opinion.

Natt til nyttårsaften ble det registrert 732 nye koronasmittetilfeller, noe som er en ny rekord.