VIL HA SEG FRABEDT JOHAUG-SPEKULASJONER: Frida Karlsson mener den som vinner Tour de Ski må slippe å få høre at hun ikke hadde klart det om Therese Johaug hadde vært med.
VIL HA SEG FRABEDT JOHAUG-SPEKULASJONER: Frida Karlsson mener den som vinner Tour de Ski må slippe å få høre at hun ikke hadde klart det om Therese Johaug hadde vært med. Foto: Harald Steiner / BILDBYRÅN

– Om noen sier det, så... da blir jeg forbannet

Frida Karlsson (21) mener den som vinner Tour de Ski må slippe å høre at Therese Johaug hadde vunnet om hun hadde deltatt.

Når Therese Johaug og resten av de norske skistjernene glimrer med sitt fravær, seiler Frida Karlsson opp som en av de store Tour de Ski-favorittene.

På kvinnesiden har det vært nordmenn som har vunnet hver eneste utgave av Touren siden 2013. Det skjer ikke denne sesongen, men den som stikker av med seieren vil sannsynligvis måtte regne med å høre ting som «hadde Johaug vært med, ville hun vunnet.»

Det vil Karlsson ha seg frabedt.

– Om noen sier det, så... da blir jeg forbannet. Det er de som har startnummer på brystet som man konkurrerer mot og det er egentlig det eneste som er relevant i den sammenhengen, sier Karlsson til Expressen.

Tour de Ski begynner med en sprint i sveitsiske Val Müstair fredag, og det blir til sammen åtte konkurranser på ti dager.

Karlsson, som er Tour-debutant, har ingen planer om å gå for hardt ut med eget ambisjonsnivå.

– Jeg tenker å ta det løp for løp. Man blir ikke sterkere eller smartere av å tenke på Tour de Ski som helhet. Jeg skal gjøre det så bra som mulig i hvert løp, og så får man se hva slags utgangspunkt man har, sier 21-åringen.

Karlsson gleder seg likevel stort til sin aller første Tour.

– Jeg ser virkelig frem mot dette. Dette er noe jeg har sett frem mot siden ungdomskonkurransene på Hallstadberget, sier hun.

Der sa hun «nå er det Tour de Ski-bakken» og rykket fra vennene sine. Nå skal hun snart bryne seg på den ekte Alpe Cermis, men den fryktede alpinbakken er ikke ukjent for Karlsson.

– Jeg har faktisk kjørt intervaller opp Alpe Cermis på sommeren. Og det føltes bra. Da noterte jeg også at målgangen i Tour de Ski er omtrent etter en tredjedel av bakken, så... jeg har allerede prøvd meg på noe som er litt verre! Det kan jeg ta med meg.

Relatert