PÅ VEI VEKK: Philip Zinkernagel er ferdig i Bodø/Glimt.
PÅ VEI VEKK: Philip Zinkernagel er ferdig i Bodø/Glimt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Zinckernagel på medisinsk test hos Watford

Philip Zinckernagel er på vei til Watford.

Philip Zinckernagels kontrakt med Bodø/Glimt går ut ved nyttår og dansken står dermed fritt til å velge sin nye klubb.

Nå ser det ut til at Eliteseriens poengkonge, som vartet opp med 37 målpoeng på 28 kamper i 2020, fortsetter karrieren i Championship.

TV 2 har fra nære kilder at dansken er i gang med den medisinske testen og at en overgang er nært forestående.

TV 2 er også kjent med at flere tyrkiske klubber ønsket å hente kantspilleren, men at Zinckernagel selv kun ønsket seg til en liga i England eller Tyskland. Nå får dansken ønsket sitt oppfylt.

26-åringen ble kåret til årets spiller i Eliteserien etter Bodø/Glimts supersesong som endte med et historisk seriegull og målrekord.

– Philip Zinckernagel er den spilleren som har vært best i 2020. Det tror jeg de fleste er enige om. Det har vært en fornøyelse å følge med på ham og lagkameratene denne sesongen, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter Glimts seier mot Haugesund.

– Vi har aldri hatt en spiller som har levert en bedre sesong enn Zinckernagel. Kjartansson hamret inn mål, men det var ikke samme dominans. Alanzinho er den spilleren som trolig har dominert mest i banespillet, han var helt fenomenal. Men Zinckernagel er iallfal den jeg kan huske som har levert den beste enkeltsesongen, la Mathisen til.

Watford ligger på femteplass i Championship etter 21 runder. The Hornets møter Manchester United på Old Trafford i FA-cupen 9. januar.

Relatert