Anthony Quinn Warner (63) sto bak bobilbomben i Nashville.
Anthony Quinn Warner (63) sto bak bobilbomben i Nashville. Foto: FBI

Nashville-bomberens motiv kan forbli ukjent

Føderalt politi ønsker tips om mannen som er ansvarlig for bobilbomben i Nashville. Samtidig sier politiet at Anthony Quinn Warners motiv kan forbli ukjent.

FBI offentliggjorde mandag kveld norsk tid bilde av Anthony Quinn Warner (63), som var ansvarlig for bomben i Nashville første juledag.

63-åringen døde selv i eksplosjonen. Inntil han pensjonerte seg for en måned siden, hadde Warner jobbet som it-ekspert for en eiendomsmegler i byen.

FBI ber personer som har bilder, videoopptak eller annen informasjon om den mistenkte bombemannen om å kontakte FBI i Nashville.

Motivet kan forbli ukjent

Ifølge CBS har politiet allerede fått inn hundrevis at tips i forbindelse med saken.

Men politiet vet likevel ikke hva som var hensikten bak bobilbomben.

– Vi håper at vi finner et svar, men noen ganger er det ikke mulig, sa etterforskningsleder David Rausch om saken i et intervju med TODAY.

Warners rulleblad var plettfritt, sett bort i fra da han i 1978 ble arrestert for å selge marihuana.

– Det kan virke som at han siktet seg inn på å ødelegge snarere enn å drepe med denne bomben. Men foreløpig så er det kun spekulasjoner, da etterforskningen av saken fremdeles pågår, sa Rausch videre.

Noen dager før skal mannen ifølge nyhetsbyrået AP ha kommet med et urovekkende svar til naboen Rick Laude, som lurte på om han regnet med å få noe fra julenissen i år.

– Nashville og verden vil aldri glemme meg, sa 63-åringen.

Men det var ikke noe ved hans oppførsel som fikk varsellampene til å blinke, sier Laude til ABC News.

DNA

Politiets etterforskere i Nashville brukte DNA for å knytte mannen til levninger som ble funnet ved den sprengte bobilen.

Det var ved hjelp av bilens registrering at de først kom på sporet av 63-åringen.

Myndighetene vet ikke hva Warners motiv kan ha vært, men det er ingenting som tyder på at andre enn Warner selv var involvert. (TV 2/NTB)

Relatert