VANT KLAR: Johannes Høsflot Klæbo, her avbildet i forbindelse med treningssamling for sprintlandslaget på Skeikampen tidligere i desember, vant Rindalsrennet med nesten ett minutt.
Foto: Geir Olsen / NTB
VANT KLAR: Johannes Høsflot Klæbo, her avbildet i forbindelse med treningssamling for sprintlandslaget på Skeikampen tidligere i desember, vant Rindalsrennet med nesten ett minutt. Foto: Geir Olsen / NTB

Klæbo etter første renn på over tre uker: – Ikke noe sprut

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til seier i Rindalsrennet mandag. Det var hans første konkurranse på 23 dager.

Trønderen slo Andreas Fjorden Ree med 59 sekunder. Inntil mandag hadde ikke Klæbo gått et konkurranserenn siden han ble nummer to på 15-kilometeren i norgescupen på Sjusjøen 5. desember.

– Kroppen kjennes bra ut. Jeg prøvde å gå jevne runder i dag. Det var ikke noe sprut, men det føltes greit ut. Det tar jeg med meg, sa Klæbo.

24-åringen har hatt en uvanlig rolig avslutning på 2020. Han var først ut med å hoppe av årets to siste verdenscuphelger. Resten av langrennslandslaget fulgte kort tid etter. Det samme gjorde Sverige og Finland.

Årsaken var koronapandemien som herjer i Europa. Senere valgte Norge også å droppe Tour de Ski. Klæbo vant tourtittelen i 2018/19-sesongen.

Ikke spikret

Jula har han tilbrakt på hytta på Skeikampen. Der skal han fortsette å være til etter norgescuprennene på Lygna. De går mellom 8. og 10. januar, men Klæbo vet ikke hvor mange av dem han kommer til å gå.

– Jeg har ikke helt lagt planen, men tipper det blir sprinten og tremila i utgangspunktet, så får vi se hva jeg går i NM, sier Klæbo til NTB.

Klæbo ser ikke for seg å gå alt under norgesmesterskapet i Granåsen senere i januar.

– Fire øvelser blir nok for mye, men jeg går i hvert fall to. Så får vi se litt på form og hva som er planen etter NM.

Anne Kjersti Kalvå vant Rindalsrennet foran Marte Skaanes i kvinneklassen. 18 sekunder skilte de to.

(©NTB)

Relatert