TROFAST: Marcelo Bielsa har ingen planer om å endre spillestil til tross for 6-2-tap mot Manchester United.
TROFAST: Marcelo Bielsa har ingen planer om å endre spillestil til tross for 6-2-tap mot Manchester United. Foto: Nick Potts

Bielsa langet ut mot ekspertene: – Dere prøver å latterliggjøre meg

Marcelo Bielsa holdt det gående i 52 minutter da han møtte pressen før søndagens Burnley-kamp.

Se Leeds United–Burnley søndag fra klokken 12.50 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Marcelo Bielsa og Leeds United sjarmerte TV-seerne i senk da de gikk rett i strupen på Liverpool i serieåpningen. Kampen endte til slutt 4-3 til Liverpool, men det var Leeds Uniteds forsøk på seier som stjal overskriftene.

Så fulgte Leeds opp med seier mot Fulham og Sheffield United. Etter å ha spilt uavgjort mot Manchester Citys stjernegalleri var Premier League-seerne solgt.

Marcelo Bielsa og Leeds United var sjarmerende, uredde og gøy å se på.

Men alt har ikke vært rosenrødt etter starten på sesongen. Etter City-kampen har det blitt ti poeng av 27 mulige. Folk har startet å stille spørsmål til spillestilen til Marcelo Bielsa.

Det romantiske forholdet fotballekspertene og journalistene i England hadde til spillestilen har endret seg. Ifølge Bielsa har flere eksperter sagt at det er viktigere for ham å holde seg tro til stilen, enn å vinne kamper.

Holdt pressekonferansen gående i 52 minutter

Etter 6-2-tapet mot Manchester United var Sky Sports fotballekspert Jamie Carragher kritisk til at Bielsa ikke viker fra prinsippene sine når det går dårlig.

– Jeg har ikke særlig tro på lag som spiller nøyaktig lik fotball hver eneste uke, uansett hvem de møter. Noen elsker det, andre ikke.

Nå har Bielsa fått nok. Under pressekonferansen før Burnley-kampen holdt han det gående i 52 minutter. Han navnga ingen eksperter, men sa flere ganger tydelig ifra om dette gjaldt eksperter og journalister.

– Det er bare en annen måte å forsøke å latterliggjøre meg.

– Vanligvis når det er motgang prøver dere å svekke lagene som opplever det, eller å latterliggjøre spillestilen til et lag, sier Bielsa under pressekonferansen før Burnley-kampen.

Leeds United har sluppet inn 30 mål på 14 kamper, så mange mål er det ingen andre i Premier League som har sluppet inn. Likevel forsikrer Bielsa supporterne om at han overhodet ikke kommer til å fravike sine prinsipper.

– Jeg bryr meg ikke så veldig mye om hva pressen mener. Jeg hører alltid etter, leser og forsøker å se det positive i det som skrives. Det som bekymrer meg er at det som blir skrevet påvirker leserne og seerne. De reduserer deres evne til å forstå hva vi gjør, sier argentineren.

Relatert