TIL HOPPUKA: Unggutten Sander Vossan Eriksen er med på det norske laget som drar til den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Stian Lysberg Solum
TIL HOPPUKA: Unggutten Sander Vossan Eriksen er med på det norske laget som drar til den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Stian Lysberg Solum

Hoppukelaget klart: Eriksen får sjansen

Sander Vossan Eriksen (19) får fornyet tillit i Norges lag til den tysk-østerrikske hoppuka sammen med blant andre favoritten Halvor Egner Granerud.

Landslagssjef Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen presenterte tirsdag de seks hopperne som får sjansen i den tradisjonsrike hoppturneringen.

Granerud går inn i hoppuka som favoritt etter å ha vunnet de fem siste verdenscuprennene. Med seg på laget får han Robert Johansson, Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Eriksen.

– Det er veldig få utøvere gjennom tidene, uansett nasjonalitet, som har vært større favoritt enn det Halvor er nå, sa Bråthen.

– Vi har reist dit med flere utøvere som har vært i veldig god form, men ikke med en som har vunnet fem ganger på rad rett før hoppuka. Det lover godt, istemte Stöckl.

Samle erfaring

Mest spenning var det rundt Eriksens plass, ettersom han har levert de svakeste resultatene av de seks i verdenscupen. Vikersund-hopperen Anders Håre var en som banket på døra.

– Det er utrolig gøy. Jeg gleder meg. Det er noe annet med knockout-system og noe av det største man kan være med på. Det blir helt klart spennende, og det er utrolig moro å få denne muligheten.

Landslagssjef Stöckl ønsket å gi Eriksen erfaring.

– Sander har levert ganske bra gjennom hele den første perioden. Han har tatt poeng og vist gode hopp. Han har ikke vært kjempestabil på det øverste nivået, men han fortjener erfaringen det er å være med i hoppuka og være en del av den store turneringen, sier han.

Første siden 2007?

Granerud, Johansson, Tande og Forfang var selvskrevne i hoppukelaget. Marius Lindvik har hatt en blandet høstsesong, men har gode erfaringer fra hoppuka, der han vant to renn og ble nummer to sammenlagt sist sesong.

Ingen nordmann har vunnet hoppuka sammenlagt siden Anders Jacobsen gjorde det i 2006/07-sesongen.

Hoppuka starter med renn i tyske Oberstdorf 29. desember, mens det hoppes i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag. Deretter forflytter hopperne seg til Østerrike, der det er renn i Innsbruck (3. januar) og Bischofshofen (6. januar).

TV 2 sender de to avsluttende rennene fra Innsbruck og Bischofshofen 3. og 6. januar, mens rennene fra Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen sendes på NRK.

(©NTB)

Relatert