REDDET DAGEN: Tarjei Bø leverte en strålende sisterunde og gikk seg inn på pallen i Hochfilzen.
REDDET DAGEN: Tarjei Bø leverte en strålende sisterunde og gikk seg inn på pallen i Hochfilzen. Foto: Matthias Schrader

Tarjei Bø på pallen i Hochfilzen: – Om noen tippet på meg, så ble de rike

Norge var med i seierskampen, men både Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø skjøt seg bort. Tarjei Bø reddet dagen med en solid tredjeplass etter taktisk genistrek.

Etter fullstendig norsk dominans under både sprinten og jaktstarten i Hochfilzen ble flere av de norske skiskytterne sluppet ned på jorden søndag.

Både sensasjonsmannen Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø var med i seierskampen som del av en samlet kvartett på vei inn til siste skyting, men begge skjøt seg bort med henholdsvis ett og to bomskudd.

Taktisk genistrek

Tarjei Bø (32) skjøt imidlertid fullt på siste skyting og med bra fart i sporet gikk han seg inn i kampen om tredjeplassen. Mens Arnd Peiffer parkerte Martin Ponsiluoma i kampen om seieren gjorde Bø det samme i duell med Benedikt Doll og Émilien Jacquelin.

– Han (Jacquelin) er den beste spurteren i feltet. At jeg skulle komme foran ham i mål, var det veldig høye odds på. Om noen tippet på meg på oddsen, så ble de rike, sier Bø til TV 2 om duellen med franskmannen.

Bø hadde studert lørdagens jaktstart for kvinnene der en taktisk blemme fra Ingrid Landmark Tandrevold kostet henne en plass på pallen.

– Han tok et feilvalg. Han prøvde å gå forbi meg på innern. Der var det ikke plass. At han trynte er alltid kjedelig, men det var min mulighet til å få en pallplass i dag.

Med 19 av 20 treff noterte storebror Bø seg for sesongens andre pallplass etter at han vant sprinten i Kontiolahti i starten av desember.

– Jeg visste før løpet i dag at med så fine skyteforhold, så ville det blir tett. Jeg var ganske bevisst på at det ikke var over før siste skudd var skutt. I dag løste jeg det bra. Jeg har fått endret litt på problemene jeg har hatt, så det var en nydelig julegave til meg selv, sier Bø.

Martin Ponsiluoma (t.v), Arnd Peiffer og Tarjei Bø tok pallplassene på fellesstarten.
Martin Ponsiluoma (t.v), Arnd Peiffer og Tarjei Bø tok pallplassene på fellesstarten. Foto: Barbara Gindl

Thingnes Bø skjøt seg bort

Lægreid gikk seg inn til sjetteplass foran Thingnes Bø på sjuende. Som på lørdagens jaktstart ble det ståendeskytingen som ødela for lillebror Bø. At han gikk i et forrykende tempo for å hente igjen utfordrerne inn mot den siste skytingen kan ha blitt utslagsgivende for Thingnes Bø, som ikke overraskende hadde beste langrennstid på fellesstarten.

– Spørsmålet er om jeg angrep for hardt eller ikke. Det er utrolig lett å henge i denne løypa. Jeg følte meg veldig sterk. Jeg håpte at jeg med rask skyting kunne få en liten luke. Da kunne jeg utnytte den muligheten til å unngå en sluttspurt mot mange sterke utøvere, sier Thingnes Bø til TV 2.

UTENFOR PALLEN: Svak skyting ble utslagsgivende for Johannes Thingnes Bø.
UTENFOR PALLEN: Svak skyting ble utslagsgivende for Johannes Thingnes Bø. Foto: Barbara Gindl

– Når du satser litt for tøft, så får du en smell. Dessverre gikk det utover meg.

Nå skal han hjem for å repetere og finne tilbake til godfølelsen på standplass.

– Skytingen har vært altfor dårlig. Jeg har hatt en treffprosent på rett under 85. Det holder ikke i nærheten for å plukke de plasseringene jeg ønsker. Det har vært mye bra, selv om jeg har bommet en del, sier Thingnes Bø, som gleder seg over storebrorens retur til pallen.

– Det gjorde meg veldig glad. Når jeg ikke kan være der selv, så betyr det mye å se gleden hans etter å ha vært utenfor pallen i mange løp.

Thingnes Bø beholder ledelsen i verdenscupen foran Lægreid og svenske Sebastian Samuelsson.

Relatert