Godset sikret plassen etter Salvesen-hattrick: – Neste år blir det medalje

Strømsgodset er sikret spill i Eliteserien neste år.

Odd - Strømsgodset 1-3 (1-1)

Se Salvesen sitt hattrick i sammendraget øverst!

Med lørdagens seier over Odd står Strømsgodset med 31 poeng og Start, med sine 27 poeng, kan ikke gå forbi dem med kun én kamp igjen.

Kveldens store helt ble Lars-Jørgen Salvesen som med hattrick sikret fornyet eliteseriekontrakt for Godset. Elbasan Rashani scoret Odds mål.

– Det var første gang for meg å score hattrick, så en liten milepæl og det var veldig deilig, sier Salvesen til TV 2.

– Det var utrolig deilig å berge plassen, selvfølgelig. Det var en ekstremt viktig kamp, men jeg håper jeg skal spille viktigere kamper enn dette i fremtiden. Håper ikke det blir mitt viktigste hattrick i karrieren, sier Salvesen med et smil.

– Hvordan har det vært å være innblandet i nedrykksstriden?

– Det har vært tungt, det har det. Vi har levert ganske mange gode kamper, vi ledet med to mål hjemme mot Rosenborg og to mål borte mot Viking, og fikk bare uavgjort. Det blir ikke så mye poeng av uavgjorte kamper, så å levere sånn som vi har gjort nå på slutten står det respekt av.

– Neste år sikrer vi medalje

Godset kan dermed spille med senkede skuldre når de møter Stabæk i siste kamp for sesongen førstkommende tirsdag.

– Det er selvfølgelig veldig deilig å kunne spille en kamp med skuldrene nede og bare fokusere på eget spill. Det blir gøy. Men vi skal ta den kampen seriøst også. Vi har muligheten til å klatre mer på tabellen med seier der, så det går vi for, sier Salvesen.

– I år berget dere plassen i nest siste runde, i fjor i siste runde. Hva skjer neste år?

– Da sikrer vi medalje i tredje siste runde, svarer Salvesen og ler før han legger til:

– Jeg synes vi har et utrolig godt lag og litt sånn uforløst potensiale. Av de ti yngste startelleverne i år tror jeg vi har syv av dem. Det sier litt om hvor ungt lag vi har og hvor mye rutine vi har fått gjennom denne sesongen. Mange har debutert og fått viktig erfaring som de tar med seg inn i en oppkjøring. Fortsetter vi å spille sånn som vi gjorde i dag og sist, tror jeg egentlig vi kan slå de fleste lag, så jeg tror absolutt ikke er umulig.

Godset-trener Henrik Pedersen var naturligvis også en svært fornøyd mann.

– Stemningen er fantastisk. Det er en utrolig stor lettelse, og en utrolig stor sult på mer, sier Pedersen til TV 2.

– Alt var ikke perfekt i dag, men den måten laget og kollektivet fungerer på har jeg stor respekt for. Det var veldig godt jobbet av guttene, legfer han til.

Relatert