Lekte med Viking: Bodø/Glimt avsluttet sesongen med seier

Bodø/Glimt avsluttet sesongen med seier og norgeshistoriens beste målsnitt på øverste nivå. Zinckernagel ble kåret til årets spiller i Eliteserien etter kampen.

Bodø/Glimt - Viking 3-0

Se jubelscenene i videoen over!

Se høydepunktene lengre nede i saken!

Før kveldens kamp mot Viking hadde Bodø/Glimt for lengst sikret seg et historisk seriegull. Men med heder og ære igjen å spille for, hadde Kjetil Knutens gullgutter alle intensjoner om å avslutte sesongen med stil.

– Jeg tror vi har begeistret hele Norge med måten vi har spilt på. Så det at vi kroner det med seriegull er helt perfekt, sa Patrik Berg til TV 2 etter kampen.

– Det er stort. For en gjeng. Og at vi kan feire det med de som får komme inn, det livet som var på stadion i dag var ganske bra. Men man tenker at hadde det vært 4-5 tusen til så hadde det vært helt hinsides, sa Knutsen om atmosfæren rundt gullfeiringen.

– Det er et stort øyeblikk. Jeg føler meg så ufattelig privilegert som har fått være en del av det og fått være med på det, sa en tydelig berørt Knutsen.

Zinckernagel er årets spiller i Eliteserien

Etter kampslutt ble Philip Zinckernagel kåret til årets spiller i Eliteserien. Prisen ble overrakt av kaptein Ulrik Saltnes. Patrik Berg og Jens Petter Hauge var også nominert til prisen, men måtte altså se seg slått av Zinckernagel, som har 19 mål og 18 assist i årets sesong.

Kveldens kamp kan ha vært den siste i Glimt-drakt for Zinckernagel, i likhet med flere av gullguttene. Jens Petter Hauge leverer allerede varene for A.C Milan, og det ryktes om stor utenlandsk interesse rundt flere sentrale spillere. På spørsmål om vi har sett Zinckernagel i helgult for siste gang, svarte han følgende:

– Det er et godt spørsmål. Jeg vet ikke. Det kan godt være. Det er en vanskelig beslutning. Uansett om jeg blir eller om jeg skal videre, så er Glimt i hjertet mitt, sa dansken til TV 2 etter kampen.

Åpnet ballet før kvarteret spilt

Viking startet kampen disiplinert og kompakt, men etter 14 minutter åpnet Sondre Brunstad Fet ballet. Etter at en feilvendt Kasper Junker la igjen til midtbanespilleren på 20 meter, dunket han ballen i mål via et Viking-bein. Syv minutter senere la Junker selv på til 2-0, etter en retur fra Iven Austbø i bortelagets mål.

Se sammendrag av kampen i videovinduet over!

Bodø/Glimt fortsatte å rulle opp angrep som hentet ut av boken til Thorir Hergeirsson og håndballandslaget. Først fikk Philip Zinckernagel en scoring annullert for offside, men så scoret Junker sin andre for kvelden da Bodø/Glimt kontret med fem mot tre mann.

Junker ligger nå godt an til å bli årets toppscorer i Eliteserien, med 27 mål mot Amahl Pellegrinos 25. Kristiansund spiller sin siste kamp for sesongen mot FK Haugesund tirsdag.

Med tre mål i kveldens kamp har Bodø/Glimt slettet nok en tidligere rekord fra historiebøkene. Bodø/Glimt ender med 103 mål på 30 kamper. Det gir et målsnitt på 3,43 mål per kamp. Dermed slår de Rosenborgs gamle rekord fra 1997, på 3,35 mål per kamp (87 mål på 26 kamper).

Relatert