Val Gardena-dobbel for Aamodt Kilde: – Et privilegium at han er norsk

Aleksander Aamodt Kilde (28) tok sin sjette verdenscupseier etter nok en strålende prestasjon i Val Gardena. Kjetil Jansrud roser lagkompisen opp i skyene.

Forrige sesongs beste alpinist viser at formen på ingen måte har stagnert.

Tilnærmet perfekt

Under lørdagens utforrenn i Val Gardena gjorde Aleksander Aamodt Kilde (28) som på fredagens super-G. Nordmannen var klart best og stakk av med helgens andre seier 22 hundredeler foran amerikaneren Ryan Cochran-Siegle.

– Det har vært en drømmehelg så langt. Ny dag i morgen igjen. Men fytti rakkeren, dette er rått. Helt vanvittig, sier Kilde til TV 2.

– Jeg føler at formen aldri har vært bedre. Både fysisk og hvordan skikjøringen fungerer sammen med utstyret. Ett år eldre med utstyret – da er det en pakke som fungerer veldig bra.

Sprudler i Val Gardena

Kilde liker seg godt i Val Gardena. I tillegg til de to førsteplassene denne helgen står 28-åringen med én utforseier fra 2018, samt en andre- og en tredjeplass fra henholdsvis 2016 og 2015 i super-G.

Det vil si at halvparten av Kildes triumfer i verdenscupen har kommet i Val Gardena.

– Vi trives godt her. Det er god mat og vi blir vartet opp. Vi føler oss hjemme. Vi vet at vi gjør det bra her, og det er et bra utgangspunkt, sier Kilde til TV 2.

BEST I ITALIA: Aleksander Aamodt Kilde vant utforen foran Ryan Cochran-Siegle og Beat Feuz.
BEST I ITALIA: Aleksander Aamodt Kilde vant utforen foran Ryan Cochran-Siegle og Beat Feuz. Foto: Leonhard Foeger

Han ble smittet av koronaviruset på vei hjem fra sesongens første renn i Sölden og måtte derfor tilbringe en del tid i isolasjon uten trening. Selv om han var usikker på hvordan kroppen ville respondere da han tok fatt på treningen igjen ser ikke den bekymringen ut til å være reell.

– Jeg har kommet veldig greit ut av hele situasjonen. Det er ikke optimalt å sitte inne i to uker, men jeg tok det steg for steg uten å risikere noe. En liten pause som fungerte veldig bra, sier Kilde.

Ifølge Gracenote blir Kilde den tredje gjennom tidene som vinner begge fartsrennene i løpet av Val Gardena-helgen. De to andre er Aksel Lund Svindal (2015) og Franz Klammer (1976).

– Privilegert

Kjetil Jansrud, som tok tredjeplassen under fredagens super-G, havnet utenfor pallen etter å ha kjørt ned til en tidlig ledelse fra startnummer tre. Vinstra-alpinisten havnet på fjerdeplass - åtte hundredeler bak pallen.

– Igjen kjører jeg et helt ok løp. Jeg legger igjen mye tid fra midten og ned. Smådetaljer som ikke helt går min vei. Det er egen udugelighet, så det er vanskelig å være superskuffet over det, sier Jansrud.

MISSET PALLEN: Kjetil Jansrud.
MISSET PALLEN: Kjetil Jansrud. Foto: Tiziana Fabi

Han lar seg imponere over det Kilde leverer.

– Han var jo verdens beste alpinist i fjor, men er kanskje enda råere i år. Det er enormt imponerende at han tar dobbeltseieren her. Han er klar for å ta over ansvaret, og det kommer nok mange bak han også, sier Jansrud.

Jansrud peker på stegene Kilde har tatt i det taktiske og at forrige sesongs verdenscupvinner er blitt flinkere til å vite hva som skal til for å vinne. Det er sånt som kommer med å vinne løp.

– Han befester sin posisjon som den beste fartskjøreren i verden. Jeg tror det kommer til å fortsette sånn utover sesongen. Det er et privilegium at han er norsk og tilhører laget, sier Jansrud.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 22 - 1.91 bak Kilde. Henrik Røa endte på 46. plass.

Relatert