FINALEKLARE: Frankrike skal spille finale i håndball-EM søndag. Her jubler Kalidiatou Niakaté jubler for fransk scoring.
FINALEKLARE: Frankrike skal spille finale i håndball-EM søndag. Her jubler Kalidiatou Niakaté jubler for fransk scoring. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Frankrike knuste EM-sensasjonen: – Eneste laget som kan slå Norge

Frankrike er klare for EM-finale.

Frankrike - Kroatia 30-19 (15-5)

Kroatia har vært EMs store sjarmør med en sensasjonell semifinaleplass, men fredag kveld ble det bråstopp mot Frankrike.

De franske jentene filleristet Kroatia og vant 30-19.

– Det var en så stor klasseforskjell at du nesten ikke tror det. Kroatia har imponert meg i EM, men her skulle de plutselig sette tempo og løpe. De kjente sikkert på presset og stundens alvor, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

I finalen skal Frankrike bryne seg på de norske håndballjentene. Kroatia skal spille om en historisk EM-medalje mot Danmark. Kroatene hadde aldri vært i semifinale i et mesterskap før årets semifinale.

– I mine øyne er Frankrike og Norge de to beste lagene. Jeg trodde Russland skulle vært bedre. Frankrike har mange gode spillere og god dekning. Jeg tror det er det eneste laget som kan slå Norge, sier Svele.

– De har gode målvakter, er solide defensivt og har ekstremt individuelle kvaliteter som er satt sammen til et godt lag, sier TV 2s håndballekspert.

Kroatia ledet 3-2 etter snaut åtte minutters spill, men da takket Frankrike for følge, scoret ni (!) på rappen og gikk opp i en 11-3-ledelse.

Frankrike slapp inn bare fem mål før pause og ledet 15-5 midtveis.

Det ble ikke uventet jevnere i andre omgang, og i løpet av de første seks minuttene etter pause hadde kroatene scoret like mange som i hele første omgang. Det var nede i en sjumålsledelse for Frankrike, men det ble aldri spennende. Frankrike cruiset inn til en mer enn komfortabel 30-19-seier.

Relatert