STORSPILTE: Guro Reiten gjør sine saker godt for et Chelsea-lag med store Champions League-ambisjoner.
STORSPILTE: Guro Reiten gjør sine saker godt for et Chelsea-lag med store Champions League-ambisjoner. Foto: Justin Tallis

Dobbel Reiten-assist da Chelsea enkelt tok seg videre i Champions League

Guro Reiten klatret nylig på en eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere. Onsdag viste hun at hun hører hjemme der da Chelsea vant i mesterligaen.

Chelsea tok seg lett videre til åttedelsfinale i mesterligaen hjemme mot Benfica. 5-0-seieren borte gjorde at det ikke var særlig spenning før onsdagens kamp.

Med 3-0 på Kingsmeadow ble det 8-0 sammenlagt.

De norske landslagsforsvarerne Maren Mjelde og Maria Thorisdottir var plassert på benken, mens Reiten herjet på vingen. Nordmøringen ble nylig kåret til verdens 46. beste fotballspiller av The Guardian.

Mot Benfica viste Reiten at hun har noe på topplista å gjøre. Hun var involvert i flere farligheter, både med avslutninger etter å ha vist fram farten, og med frisparkforsøk som ble reddet av Benficas målvakt.

Reiten var også nest sist på ballen ved begge Chelseas mål. Først da Bethany England ordnet 1-0 i første omgang, så med et flott innlegg Samantha Kerr satte inn til 2-0 etter hvilen. England la på til 3-0 på overtid.

Chelsea er på jakt etter klubbens første mesterligatittel på kvinnesiden, etter å ha vunnet den engelske superligaen sist sesong.

(©NTB)

Relatert