HENTES INN: Vipers-spiller Marta Tomac er med i troppen før Ungarn-kampen.
HENTES INN: Vipers-spiller Marta Tomac er med i troppen før Ungarn-kampen. Foto: Vidar Ruud

Marta Tomac kommer inn i Norges EM-tropp

Veronica Kristiansen er ute av EM-troppen mot Ungarn, men planen er at hun skal tilbake til fredagens semifinale.

Vipers-spiller Marta Tomac kommer inn i Norges EM-tropp foran den avsluttende hovedrundekampen mot Ungarn.

Tomac erstatter Veronica Kristiansen.

– Det er med tanke på belastningsstyringen på Vikki. Planen er at hun skal være klar igjen til fredag. Marta kommer inn av to grunner: Det er for å erstatte Vikki og så er det for å sørge for å fordele spilletid på spillere som Stine Bredal Oftedal og Henny Ella Reistad. Ellers er alle friske og raske, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson på pressemøtet før kamp.

– Hun kjenner stivhet, og det er naturlig når hun har vært så lenge ute av håndballen. Hun har en historikk som gjør at vi må være nøye med henne. Det er mye krefter i sving når Vikki spiller. I stedet for å være med på oppvarming og sitte på benken, er det like greit å gjøre byttet, sier han.

Kristiansen har tidligere i år vært ute med koronaviruset.

– Det er litt som jeg har nevnt tidligere. Det er ikke hvert år jeg ligger 22 dager på sofaen og ikke gjør noe, så det har ligget litt bak der, sa Kristiansen om egen EM-form under søndagens pressemøte.

På spørsmål om hun er fysisk klar for den siste EM-uken, svarte hun:

– Jeg tror nok jeg fortsatt må jobbe med å få mer kraft og utholdenhet, så jeg tenker å jobbe hardt med progresjonen videre frem til semifinale og forhåpentligvis finale.

Tomac kommer inn i troppen med lang erfaring fra landslaget.

Hergeirsson vil ikke utelukke at Tomac fortsetter i troppen også etter at Kristiansen kommer inn. Da vil i så fall noen andre gå ut.

– Det er altfor tidlig å si noe om det. Vi tar kampen i kveld og skal gjøre en god figur. Vi skal holde oss skarpe i intensitet og tempo. Det er ikke noe vi kan lage på treninger. Det er viktig at alle spillerne får en bolk med bra intensitet og trykk, sier Hergeirsson.

Norge er sikret puljeseieren i hovedrunden. Fredag venter enten Frankrike, Russland eller Danmark i semifinale.

Veronica Kristiansen spilte en meget godt kamp i 36-25-seieren over Kroatia lørdag. Hennes beste kamp i mesterskapet, mente TV 2s håndballekspert Bent Svele i børsen etter kampen der semifinaleplass og gruppeseieren ble sikret.

Se B-lagets julekavalkade!

Vis mer

– Det var litt den progresjonen jeg har søkt. Jeg vet at jeg har mer å jobbe med og at jeg ikke har hatt den starten jeg burde hatt. Så skal jeg selvfølgelig jobbe med progresjonen videre i mesterskapet, sa Veronica Kristiansen på søndagens mediemøte.

Relatert