PRØVE Å SKJULE TÅRENE: Mikaela Shiffrin var preget etter seieren mandag og behold skibrillene på og halsen godt trukket opp. Foto: Marco Trovati
PRØVE Å SKJULE TÅRENE: Mikaela Shiffrin var preget etter seieren mandag og behold skibrillene på og halsen godt trukket opp. Foto: Marco Trovati

Shiffrin i tårer etter seieren

USAs Mikaela Shiffrin er tilbake og vant storslalåmrennet i Courchevel. Maria Therese Tviberg var best av de norske alpinistene på 15. plass.

Den 25 år gamle amerikanske alpinstjernen Shiffrin hadde 14 hundredeler på Federica Brignone etter første omgang og økte til 0,82 sekunder i finalen etter at Brignone hadde en stor feil. Shiffrin tok sin 67. verdenscupseier i karrieren og er tilbake etter et år med mye motgang.

Dette er hennes første seier i verdenscupen siden 26. januar og den første siden hun mistet faren i februar.

– Det var vidunderlig. Det er vanskelig å forklare følelsene mine akkurat nå, men sinnssykt å vinne igjen, sa en gråtkvalt Shiffrin til FIS-intervjueren etter å ha fått en god klem av moren i målområdet.

Shiffrin tangerte samtidig Marcel Hirscher i antall seirer i verdenscupen. De to har vunnet 67 renn, og nå er det bare Lindsay Vonn (82) og Ingemar Stenmark (86) foran Shiffrin på listen.

Den som imponerte av de norske, i hvert fall i en omgang, var Maria Therese Tviberg. Hun kjørte seg opp fra 30.- til 15.-plassen etter et solid finaleløp. Hun hadde omgangens tredje beste tid.

Lørdagens vinner Marta Bassino jaktet sin tredje strake storslalåmseier var nummer to etter en omgang, men kjørte ut i finalen. Tredjeplassen gikk til franske Tessa Worley.

Ragnhild Mowinckel var hele 2,26 bak den amerikanske lederen i den krevende traseen på en 14.-plass etter førsteomgangen, men hun fikk det ikke til å stemme og falt ned til 26.-plassen.

Kristin Lysdahl var best av nordmennene i lørdagens renn, men endte på plassen bak Mowinckel.

Kaja Nordbye var i mål 3,43 sekunder bak lederen i 1. omgang. Det holdt til 29. plass, men hun kjørte ut i finaleomgangen.

Mina Fürst Holtmann var først utfor og skulle sette standarden og revansjere lørdagens utkjøring. Etter 55 sekunders kjøring ble hun litt for ivrig og forsvant ut av løypa. Holtmann var faktisk raskere enn Bassino i den øverste delen av traseen.

Thea Louise Stjernesund delte skjebne med lagvenninnen. Kristina Riis-Johannessen kjørte også ut i 1. omgang. Det samme gjorde verdenscuplederen Petra Vlhová.

Marte Monsen havnet utenfor de 30 beste som fikk kjøre 2. omgang og var 4,80 sekunder bak på en 45. plass.

(©NTB/TV 2)

Relatert