Magnus Wolff Eikrem byttes ofte ut.
Magnus Wolff Eikrem byttes ofte ut. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Derfor byttes Molde-helten «alltid» ut

Han er ubestridt en av Eliteseriens beste spillere, men Magnus Wolff Eikrem spiller nesten aldri 90 minutter i løpet av en Molde-kamp.

Hittil i år har 30-åringen startet 18 kamper i Eliteserien og seks kamper i Europa League. I 23 av 24 kamper har han blitt byttet ut.

– Jeg tror det handler mest om å få energi inn i laget. Jeg er ikke den som springer mest, og da kan det være greit å få inn kvikke føtter. Mot slutten av kampene er det greit med folk som kan springe og bidra, forklarer Wolff Eikrem til TV 2.

– Handler det om noe annet enn det sportslige?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg skulle gjerne spilt 90 minutter hver dag, jeg. Men jeg tror det er en sportslig vurdering. Nå spiller vi jo kamper hver tredje-fjerde dag. Dessuten har jeg i hele karrieren vært vant til å bli byttet ut, sier Wolff Eikrem.

Har diabetes

Som 16-åring, bosatt i England, ble Wolff Eikrem lagt inn på sykehus i England. Da fikk han påvist diabetes type 1.

– I hvilken grad tror du det spiller inn på at du byttes ut så ofte?

– Det er mulig det har noe å si, men som sagt: Jeg har alltid blitt byttet ut. Selv da Ole Erik Stavrum (nåværende klubbdirektør i Molde, journ. anm.) var trener da jeg var 12-14 år, ble jeg byttet ut tidlig, minnes Wolff Eikrem.

Tror det kan være suksessfaktor

Molde-trener Erling Moe er den som alltid tar Wolff Eikrem av banen. Han forklarer det på følgende måte:

– Det er en vurdering vi gjør opp mot å ha en frisk Magnus med overskudd. Han er en spiller som spiller på små marginer, og de marginene vinner han som regel når han er frisk og fin, sier Erling Moe.

Det gjorde han til gagns mot Rapid Wien torsdag. Med sine to mål ble Wolff Eikrem den store helten da Molde tok seg videre i Europa League.

Erling Moe påpeker at det uansett er en helhetsvurdering som ligger til grunn når han «alltid» bytter ut kapteinen.

– Det som er gledelig å se, er at han har stått lenger og lenger utover høsten nå. Han har tatt steg der. Magnus er sterkere i kroppen og hopper høyere nå, mener Molde-treneren.

Den eneste kampen i år der Magnus Wolff Eikrem har spilt samtlige 90 minutter i år, var bortekampen mot Kristiansund i Eliteserien. Da ledet Molde 2-1, før Kristiansund utlignet på overtid.

– Det at du tas av såpass ofte, kan det være en årsak til at du er såpass god som du er når du spiller?

– Det er jo klart at det kan være en fordel, men det har jeg egentlig ikke tenkt over, sier Wolff Eikrem.

I torsdagens I torsdagens kamp mot Rapid Wien gjentok bedriften seg. Etter en times tid ble Wolff Eikrem tatt av banen. Det betyr at Molde-strategen bør være i god form til dagens prestisjeoppgjør borte mot Rosenborg.

Relatert