ÉN BOM: Tiril Eckhoff leverte solid i sporet og gikk seg inn til andreplass.
ÉN BOM: Tiril Eckhoff leverte solid i sporet og gikk seg inn til andreplass. Foto: Petr David Josek

Hviterussisk seier da Eckhoff ble nummer to på sprinten

Tiril Eckhoff noterte seg for andreplass i verdenscupsprinten i skiskyting. Dzinara Alimbekava vant i Hochfilzen i Østerrike fredag.

Eckhoff måtte tåle én bom på liggende og var med det mer eller mindre ute av seierskampen allerede da. På stående skjøt hun fire treff relativt raskt, men så stoppet hun opp. Hun tok seg god tid og kontrollerte inn det siste skuddet. Med det var pallplassen i sikte.

En imponerende sisterunde gjorde at hun gikk seg opp og tok seg forbi tyske Franziska Preuss, som endte 9,9 sekunder bak vinner Alimbekava. Eckhoff fulgte med det opp den imponerende seieren hun tok på jaktstarten i Kontiolahti forrige helg med fire fulle hus.

– Jeg er veldig fornøyd. På siste stående viser jeg at jeg har noe inne i meg, at jeg er ganske god, sa Eckhoff på pressekonferansen, gjengitt av NRK.

Bom på siste skudd

Alimbekava skjøt feilfritt og gikk et imponerende løp og tok ledelsen med sitt startnummer 21.

Marte Olsbu Røiseland sto med en andre- og en fjerdeplass på de foregående sprintkonkurransene denne sesongen. Hun sto med ni treff før det ble bom på siste skudd på stående og skjøt seg dermed bort fra vinnersjansene. I mål var hun 16,9 sekunder bak Alimbekava. Det holdt til slutt til fjerdeplass etter å ha blitt dyttet ned en plass av Eckhoff.

Imponerende Lien

Ida Lien hadde en bom på liggende, men skjøt feilfritt på stående. Hun sto med 30. plass som bestenotering i karrieren i verdenscupen, men slo den kraftig da hun endte på tolvteplass.

Karoline Knotten hadde én bom og havnet på 16.-plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold fikk to strafferunder og havnet på 19.-plass. Emilie Kalkenberg skjøt to bom på stående og ble nummer 55, 1.58 minutter bak Alimbekava.

Skiskytterjentene skal gå stafett lørdag og jaktstart søndag i Hochfilzen.

(©NTB)

Relatert