Shahzad Ghufoor viser TV 2 Norges første halalguide. Torsdag lanserer han appen som skal hjelpe norske muslimer med å finne halalkjøtt. Foto: Magnus Nøkland / TV 2
Shahzad Ghufoor viser TV 2 Norges første halalguide. Torsdag lanserer han appen som skal hjelpe norske muslimer med å finne halalkjøtt. Foto: Magnus Nøkland / TV 2

Laget halalguide etter korona-ferie

Shahzad Ghufoor fra Oslo slet med å finne halalkjøtt under korona-ferie i Norge. Nå har han løst problemet med å lage en egen app.

Som mange andre nordmenn ble det ingen utenlandsferie på Shahzad Ghufoor i 2020.

Derfor tok han med kona og barna på norgesferie. Den muslimske familien koste seg på tur og nøt den vakre norske naturen. Men de slet med en ting, nemlig oversikt over spisesteder som serverte halalkjøtt, spesielt på små steder rundt omkring i landet.

Han gikk som oftest inn på restaurantene og gatekjøkkenene for å spørre, mens familien sto utenfor.

– Det var veldig slitsomt og jeg jeg måtte ofte innom flere steder før jeg fikk napp, sier Ghufoor.

Etter ferien bestemte han seg for å gjøre noe med dette. Og nå, nesten seks måneder, senere har han laget en egen halalguide som lanseres i en ny app.

Shahzad Ghufoor på Norgesferie Foto: Privat
Shahzad Ghufoor på Norgesferie Foto: Privat

– Dette er ikke en app bare for den som spiser halal selv, men også for de som har venner, kollegaer eller ansatte som er opptatt av halal, sier Ghufoor.

TV 2 møter ham på en kafe i Oslo. Til vanlig har han i mange år vist Bollywoodfilmer på kino i Norge, men under koronaen kom han på halal-ideen.

– Jeg elsker norsk natur, så i år dro vil til Stryn og Lom etter å ha sittet hjemme i flere måneder. Jeg merket etter hvert at jeg hadde problemer med å finne halalmat. Når man reiser på en bilferie kjenner man ikke de lokale forholdene. Derfor tenkte jeg at en app kan hjelpe andre som også leter etter det samme, sier Ghufoor.

Før gratisappen laget han en side på Facebook med oversikt over halal spisesteder og catering i Norge, totalt 400 steder. Han håper på å legge inn 200 nye spisesteder etter hvert. Appen heter Halalguiden.

– Jeg fikk en enorm respons på Facebook. På grunn av korona var det mange som hadde reist rundt i Norge og etterlyst en slik guide. Nå blir det lettere for norske muslimer som er opptatt av halal å planlegge neste års ferie, sier han.

Relatert